Suomalaisyritys teknologian eturintamassa – uimaveden lämpötilat ja UV-indeksin näkee nyt liki reaaliajassa netistä

Uimarantojen veden lämpötilan voi tsekata netistä. Palvelun kehittivät Tom Lindblad, Marko Vanninen ja Markku Patronen Connected Finlandista. Katja Riihola

Katja Riihola

Tarkenisikohan sitä jo luonnonvesiin uimaan?

Uimaveden lämpötilan, ilmankosteuden rannalla ja vaikkapa UV-indeksin voi nyt tarkistaa netistä, sillä espoolaisyritys Connected Finland tarjoaa rantojen tilannetiedot reaaliaikaisesti kaikkien käyttöön.

Haukilahden uimarannan vesi oli esimerkiksi maanantaina puolenpäivän aikaan 10,6 ja ilma vain 9,7 astetta. Oittaalla veden lämpötila oli 12,6, astetta. Tiedot päivittyvät 20 minuutin välein ympäri vuorokauden.

Connected Finland operoi Suomen ensimmäistä esineiden internetin tarpeisiin suunniteltua mobiiliverkkoa, jonka kautta välitetään myös tiedot uimarantojen tilanteesta.

– Mahdollistamme laitteiden kytkemisen massoittain reaaliaikaisesti internetiin meidän verkon yli, koska kulut ovat radikaalisti halvemmat kuin perinteisissä mobiiliverkkojen laitteissa ja liittymissä. Mitä edullisemmaksi tämä saadaan, sitä köyhempää dataa kannattaa välittää, sanoo Marko Vanninen Connected Finlandista.

Tällä hetkellä esineiden internetiä hyödynnetään esimerkiksi kylmäkuljetusten laadun varmistamisessa sekä veneiden, mökkien ja huoneistojen kosteuden ja lämpötilan seurannassa sekä murtosuojauksessa.

Pienen virrankulutuksen radioteknologialla voidaan helposti seurata myös vaikkapa työpisteiden täyttöasteita ja polkupyörän tai veneen sijaintia.

Rantojen tiedot löytyvät osoitteesta beach.connectedfinland.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut