8-vuotiaan pahoinpitelyepäilyn tutkinta ei etene – "Tarina on ristiriitainen"

NUORET Poliisi ei ole esiselvityksessäilmenneidentietojen valossa pystynyt vahvistamaan väitettyä pikkupojan pahoinpitelytapausta, josta on tehty rikosilmoitus.

Poliisi ei pysty esiselvityksessäilmi tulleiden seikkojen valossa vahvistamaan, että Puistolassa 8-vuotiaan pojan väitetty pahoinpitely pitäisi paikkansa.

–Alkuperäinen tarina on hieman ristiriitainen siihen nähden, mitä on tullut ilmi. On selvinnyt, että mitkään viitteet eivät anna epäillä, että näin olisi tapahtunut. Olemme saaneet puhutettua, mutta emme niitä, joiden on väitetty olleen epäiltyinä, toteaa rikosylikomisario Heikki Sandberg

Esiselvityksen perusteella poliisi ei saamiensa tietojen valossaaloita esitutkintaa.

Teosta on epäilty teini-ikäisistä pojista ja tytöistä koostuvaa nuorisojengiä.

Sandberg kuitenkin toteaa, että pojan kehossa on havaittu nirhaumia.

– Vammoja on, mutta ne eivät ole kovin mistään laajasta pahoinpitelystä peräisin. Se, mistä vammat ovat aiheutuneet, on jäänyt epäselväksi. Esiselvityksessä tullut tieto poikkeaa alkuperäisestä. Se viittaa siihen, että joitain asioita on kerrottu väärin tai jäänyt kertomatta.

Onko tapauksessa kuitenkin olemassa toinen osapuoli jota epäillään?

– En ota asiaan kantaa, vastaa Sandberg.

Puistolassa on Helsingin Uutisten tietojen mukaan ollut nuorten keskuudessa levottomuuksia, joihin aiotaan syksyllä puuttua myös koulun toimesta.

Toissa viikonloppuisen uutisoinnin myötä sosiaalisessa mediassa on käyty vilkasta keskustelua alueen nuorten tilanteesta. Vanhemmat ovat myös ilmaisseet huolensa lasten turvallisen liikkumisen puolesta.

Poliisi julkaisi viime viikolla Facebookissa Puistolassa tapahtuu -sivuillakirjoituksen, jossa se muistuttaa vanhempia välttämään ylilyöntejä sekä sosiaalisessa mediassa että kaduilla liittyen nuorten käyttäytymisen ruotimiseen.

–Tarinat alkavat helposti elää omaa elämäänsä kaukana totuudesta. Poliisi tutkii rikosasiat ja on tarvittaessa yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa ja selvittää, mitä todellisuudessa on tapahtunut, kirjoittaa vanhempi konstaapeli Tiina Alanen poliisin ennalta estävästä toiminnosta.

Alanen kertoo Facebookissa poliisin seuranneen keskustelua liittyen Puistolassa uutisoituun pikkupojan epäiltyyn pahoinpitelyyn.

– Olemme poliisissa seuranneet tässä ryhmässä käytyä keskustelua. Mikäli nuorten käyttäytymiseen on tarpeen puuttua, on hyvä muistaa asiallinen käytös ja vältettävä ylilyöntejä. Sama koskee myös kirjoittelua sosiaaliseen mediaan, toteaa Alanen, jonka työhön kuuluu nuorten syrjäytymisen ja rikosten ennaltaehkäisy muiden viranomaisten kanssa Helsingissä.

Nettikirjoittelussa levottomuutta aiheuttaneiden nuorten ojentamiseksi on ehdotettu äärimmäisiä keinoja. Alaikäisten nimiä on muun muassa vaadittu julkaistaviksi. Joissain kommenteissa aikuiset ovat ehdottaneet jopa nuorten ojentamista kovin ottein.

Alasen Facebook-päivitys liittyy mitä todennäköisimmin poliisin esiselvityksessäilmenneisiin seikkoihin. Asiasta uutisoitiin laajasti eri medioissa viime viikolla.

Poliisi muistuttaa, että mahdollisten vinkkien ja tietojen osalta ennalta estävään toimintoon voi olla yhteydessä laittamalla viestiä osoitteeseen ennaltaestava.helsinki@poliisi.fi tai soittamalla numeroon 0295 47 4300. Kiireisissä tapauksissa tulee soittaa hätäkeskukseen.

Vanhemmat kertoneet useista vastaavanlaisista tapauksista Puistolassa

Viime viikolla uutisoitiin laajasti, että nuorisojoukko olisi pahoinpidellyt edellisenä viikonloppuna 8-vuotiaan pikkupojan Puistolassa.

Nuorisojoukon kuuluvista nuorista joidenkin epäiltiin kaataneen pojan pyörineen ja potkineen massaa makaavaa lasta.

Pojan äiti teki asiasta rikosilmoituksen.

Poliisi alkoi tutkia asiaa.

Esiselvityksessäilmenneiden seikkojen valossa poliisi ei pysty vahvistamaan tapahtumia.

Pahoinpitelyepäilyn tultua ilmi useat vanhemmat kertoivat sosiaalisessa mediassa lastensa kokemista vastaavanlaisista kiusaamistapauksista Puistolassa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut