Raivoava pomo aiheutti kiusaamisongelman Helsingin kaupungilla – Sinnemäki: Henkilö saa jatkaa tehtävässään

Jukka Hämäläinen

Helsingin kaupungin virastossa on paljastunut vakava työpaikkakiusaamisongelma. Asiasta on Helsingin Sanomille kertonut viraston kuusi entistä työntekijää. Kaupungilla vuosikymmeniä työskennelleen entisen työntekijän mukaan kiusaaminen on jatkunut jo lähes 20 vuoden ajan. Virastoa johtanut virkamies on muun muassa saanut raivokohtauksia ja sekä nöyryyttänyt alaisiaan. Pomon käytöksessä on ollut hyvin erikoisia piirteitä.

Eräs haastateltava kertoo HS:ssä, kuinka esimies alkoi erään palaverin aluksi paukuttaa työpöytänsä laatikoita kovaäänisesti edes takaisin juuri kun muiden piti esittää oma asiansa. Kokous päättyi siihen ja osallistujat hiipivät ulos.

Apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki ei maanantaina halunnut paljastaa Helsingin Uutisille, mikä hänen alaisuudessaan olevista virastoista on kyseessä.

Sinnemäki tuntee asiaa kahden ja puolen vuoden ajalta, mutta ongelmia on yritetty ratkoa jo aiemminkin.

Kyseinen esimies saa jatkaa tehtävässään eikä hänen siirtämistään toisiin tehtäviin ole harkittu.

–Olemme lähteneet siitä, että tärkeää on ratkoa koko työyhteisön tilannetta pitkäjänteisesti. Tänä aikana henkilöstön arviot työilmapiiristä ja johtamisesta ovat parantuneet, vaikka kaikkia ongelmia ei ole vielä saatukaan ratkaistua, Sinnemäki kertoo.

Kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötointa johtavan Sinnemäen toimialaan kuuluvat virastot ovat asuntotuotantotoimisto ATT, kaupunkisuunnitteluvirasto, kiinteistövirasto ja rakennusvalvontavirasto.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut