Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jasper Pääkkönen lahjoitti street workout -kuntoilupisteen Helsingille – taustalla erikoinen vedonlyönti

Näyttelijä Jasper Pääkkönen ja yrittäjä Mikko Leppänen ovat lahjoittaneet street workout -liikuntatelineen Helsingin kaupungille. Telineet on sijoitettu Hernesaareen padel-kenttien ja Löylyn väliselle nurmikolle.

Lahjoituksen taustalla on Pääkkösen ja Leppäsen vedonlyonti alkuvuodesta 2016. Molempien oli opittava crossfit-piireissä tunnettu muscle up -liike, eli niin sanottu palomiespunnerrus, jossa leuanvedon jälkeen punnerretaan koko keho tangon yläpuolelle. Aikaa oli saman vuoden toukokuuhun ja epäonnistujan olisi matkattava kävelleen Leppäsen mökille Mikkeliin.

–Tämä oli veto, jota ei voinut hävitä, joten harjoittelimme molemmat raivokkaasti oppiaksemme tämän voimaa ja kehonhallintaa vaativan liikkeen, Pääkkönen muistelee.

Haastavaa liikettä harjoitellessaan kaverukset törmäsivät ongelmaan: Helsingin keskusta-alueelta ei löytynyt tankotelinettä, jossa liikettä olisi ollut miellyttävä opetella.

–Kaivopuistossa on molempien kotoa katsoen lähin leuanvetotanko, mutta se ei ole yhtä laadukas, kuin ulkomailla kokeilemamme tangot. Saimme tästä kunnollisten kehonpainoliikuntapisteiden puutteesta kimpaantuneena hullun ajatuksen: lahjoitetaan Helsingin asukkaille Suomen hienoin street workout -tankoteline, Pääkkönen kertoo tiedotteessa.

–Ulkoilun ja kaikenlaisen liikunnan ystävänä idea tuntui hauskalta. Olemme Jasperin kanssa aiemminkin saaneet erikoisia päähänpistoja joista ei ole voinut perääntyä, joten oli selvää, että toteutamme tämänkin hankkeen, Leppänen lisää.

Miehet kertovat sekä Helsingin kaupungin että tangot rakentaneen suomalaisen Puuha Oy:n suhtautuneen erittäin myönteisesti yhteydenottoon ja yhteistyön sujuneen innostuneissa merkeissä.

Miehet kertovat pyytäneensä suunnitteluun ideoita myös street workoutin ja tankotanssin maailmanmestari Oona Kivelältä Hernesaaressa asuvan Kivelän ehdotuksesta telineeseen lisättiin muun muassa kaksi pystytankoa tankotanssijoille.

Street workout on maailmalla jättisuosion saavuttanut liikuntamuoto, jossa harjoitteita tehdään kehon omalla painolla.

Pääkkösen ja Leppäsen telineistö on kaikille avoin ja ilmainen Hernesaaressa kahvila Birgitan ja ravintola Löylyn välissä. Avajaisia juhlittiin keskiviikkona.