Helsingin yleiskaava: Hallinto-oikeuteen tehtiin 50 valitusta

Helsingin uudesta yleiskaavasta on tehty 50 valitusta Helsingin hallinto-oikeuteen.

Valituksen ovat tehneet esimerkiksi Pajamäki seura ry, Puolustusvoimat, Museovirasto, Uudenmaan ely-keskus, Liikennevirasto, Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ry ja Malmin lentoaseman ystävät ry.

Valituksissa vaaditaan kaupunginvaltuuston päätöksen kumoamista lainvastaisena kokonaan tai valituksissa mainituilta osin ja päätöksen palauttamista uudelleen valmisteltavaksi.

Esimerkiksi Museovirasto, ely-keskus liikenne ja Liikennevirasto ovat esittäneet valituksiensa perusteena, että kaupunkibulevardimerkintä ei riittävästi turvaa seudullisia ja valtakunnallisia liikenneyhteyksiä ja niiden kehittämistä. Esimerkiksi väylien välityskyky laskee noin puoleen ja bussi- ja tavaraliikenne hidastuu.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi yleiskaavan viime lokakuussa.

Eilen maanantaina Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi puolestaan hallinto-oikeudelle oman lausuntonsa, jonka mukaan valitukset tulisi hylätä tai joiltakin osin jättää tutkimatta.

Kaupunginhallitus antoi lausunnon myös Vartiosaaren osayleiskaavasta tehtyihin valituksiin. Nekin tulee lausunnon mukaan hylätä perusteettomina tai jättää tutkimatta päätöksen tarkoituksenmukaisuuteen kohdistuvilta osin.

Lue myös:Kaupunkibulevardeista riitaa Helsingin ja valtion välillä – "Selvitykset ovat puutteellisia"

Helsingin yleiskaava

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi uuden yleiskaavan lokakuussa.

Yleiskaavan seurauksena Helsingin sisääntuloväylät saattavat muuttua kaupunkibulevardeiksi ja Malmin lentokenttä asuinalueeksi. Lisäksi kaava mahdollistaa muun muassa rakentamisen keskuspuiston reuna-alueille.

Yleiskaavassa varaudutaan siihen, että Helsingin väkiluku kasvaa vuoteen 2050 mennessä 240 000 ihmisellä. Tällöin asukkaita olisi 860 000.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut