Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jimi Hendrixin "paluukeikka" veti Kulttuuritalon tupaten täyteen – tiedätkö millä biisillä alkoi alkuperäinen keikka?

Kari Nurminen arvuuttelee joskus kavereilleen, millä kappaleella Jimi Hendrix tasan 50 vuotta sitten aloitti keikkansa Helsingin Kulttuuritalolla.

–Wild Thing -biisillä, jonka on levyttänyt muun muassa The Troggs.

17-vuotias Nurminen istui tuolloin kolmannella rivillä keskivaiheilla.

–Näin Henkan kymmenen metrin päästä, järvenpääläinen mies muistaa.

Kultsa ei ollut täynnä, mutta soitto täytti pään. Keikan jälkeen Nurminen ja moni muukin pähkäili, ettei tällaista ole olemassakaan.

–Olin ihan sekaisin.

Juhlakonsertin suunnitteli Pale Saarinen.

Kari Nurminen muistaa myös paikalla olleet julkkismuusikot. Nurminen itse asui Helsingissä aika lähellä konserttipaikkaa, ja musiikkimaailmaan hän oli tutustunut monipuolisesti jo tuolloin.

Levyalalla hän onkin ollut 12-vuotiaasta lähtien. Nurminen ei käyttänyt rahaa viinaan eikä tupakkaan vaan levyihin. Keikoilla hän on ravannut ympäri maailmaa. Retro CD -liikettä hän pyöritti pitkään Järvenpäässä.

Maanantaisen juhlakonsertti The Jimi Hendrix Experience -yhtyeen vierailun kunniaksi järjestivät No Fear Agency & Promotion Oy ja Kulttuuritalo yhteistuotantona.

Myös legendaarinen konsertti osui maanantaipäivälle.

Muistelukonsertin kokonaisuudesta vastasi Roots of Love -yhtyeessä musisoiva, haitaristivelho Pale Saarinen

Konsertti oli kunnianosoitus historian huimimmalle sähkökitaristille.

–Hän modernisoi myös bluesin, rockin ja soulin käsitettä. 50 vuotta sitten Jimi Hendrix, Mitch Mitchell ja Noel Redding heittivät lyhyen, mutta spiritualistisen ja bioenergisen keikkansa. Tämä live on jäänyt elämään kansan huulille ja medioihin, Pale Saarinen tunnelmoi.

Mukana maanantain juhlakonsertissa esiintyi suomalaisen musiikin legendoja ja nuoria taitureita. Artistikattaus oli todella nimekäs.

Täpötäydessä Experience-konsertissa oli 1 500 kuulijaa. Konsertti myytiin nopeasti loppuun. Konsertin juonsi bluesministeri Esa Kuloniemi

Pale Saarisen mukaan juhlakonsertin esiintyjävalinnat kattoivat aikajanan 60-luvulta tämä päivän artistisuosikkeihin.

Biisiohjelmisto kuvasi Hendrixin uran monipuolisuutta aikaansa edellä olevana säveltäjänä, jonka merkittävä innoittaja oli myös Bob Dylan ja hänen tekstilyriikkansa.

–Jimi Hendrix on jättänyt myös omaan musiikkitekemiseeni lähtemättömän jäljen radikaalina raja-aitojen rikkojana ja ilmaisun uudisraivaajana.

The Roots of Love -yhtye on julkaissut Hendrix-tribuutin Personal Contact, joka myös Jimi Hendrixin kappaleiden sävellyksellistä puolta.