Elokuvien ystävät kutsutaan ideoimaan Maximin tulevaisuutta

Kluuvikadun Maxim tekee paluun loppuvuodesta. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Kaisa Paastela

Uudestaan avaavan elokuvateatterin Maximin konseptia ideoidaan yhdessä. Finnkino haluaa entisen Maximin kanta-asiakkaat, art house -elokuvan ystävät sekä uudet kävijät mukaan Maximin suunnitteluun. Kaikkiaan 30 otetaan mukaan 24. toukokuuta sekä 6. kesäkuuta järjestettäviin työpajoihin.

Pohjois-Euroopan vanhimman elokuvateatterin, Finnkino Maximin, on määrä avata ovensa marras–joulukuussa 2017 ja vanhaa kunnioittaen toteutettava suunnittelu on tarkoitus valmistua kesän aikana. Suunnittelussa Finnkinon kumppanina toimii suunnittelutoimisto Kuudes Helsinki.

Tarkoituksena on varmistaa Maximin suosio myös tulevaisuudessa. Toiminnan sydämen, eli ohjelmiston osalta tarkoitus on jatkaa pitkälti entisellä linjalla esittämällä art house -painotteista ohjelmistoa.

– Meille on tärkeää kuulla Maximin kävijöiden mielipiteet, jotta uudesta Maximista tulisi juuri sellainen, jota elokuvan ystävät kaipaavat. Tietojemme valossa Maximin kävijöistä noin kaksi kolmannesta on ollut naisia ja teatterissa käy toisaalta niin nuoria populaarikulttuurin ja art house -elokuvan suurkuluttajia kuin iäkkäämpiäkin event cinema -asiakkaita. Maximin kävijöistä löytyy muita teattereitamme enemmän sinkku- ja dinkkuasiakkaita, he tulevat elokuviin keskimääräistä spontaanimmin ja suhtautuvat intohimoisesti elokuviin, kertoo Finnkinon teatterihankkeista vastaava projektipäällikkö Markku Riekkinen

– Maximin asiakaskunnassa korostuu myös aktiivisuus sosiaalisessa mediassa ja halu vaikuttaa elämänlaatua kohottavan asian ja elämysten puolesta. Siksi 15 000 henkilön Pelastetaan Maxim -ryhmän syntyminen tuntuu varsin ymmärrettävältä, sillä Maximissa käyminen, sen erityinen ohjelmisto ja historian aistiminen on ollut monelle nimenomaan elämys, Riekkinen suitsuttaa.

Noin 80 prosenttia Maximin asiakkaista käy useammin kuin neljä kertaa vuodessa elokuvissa, kun Suomen keskiarvoon noin 1,5.

Maximin elokuvasali suljettiin alkuvuonna 2016 remontin vuoksi. Kiinteistöä oli tarkoitus laajentaa ja rakentaa siihen hotelli, jonka yhteydessä elokuvateatteri olisi jatkanut toimintaansa, mutta hanke osoittautui jatkoselvityksessä kalliiksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 2. Yksiöiden vuokrat pomppasivat Helsingissä – katso hurjat erot alueittain: Tällä uudehkolla alueella 30-neliön asunnosta pyydetään jo liki 1000 e/kk
 3. Nämä 9 Helsingin ravintolaklassikkoa tulisi kokea edes kerran elämässä – "Keittiö ja palvelu ovat olleet ensiluokkaisia kautta aikojen"
 4. Jan Vapaavuori tyrmistyi väitteistä A-studiossa – "Maailmassa ei ole montaa organisaatiota, jossa..."
 5. Olitko Tallinnan-laivalla? Risteilylaivoilla on ollut useita koronan kantajia, varoittaa THL
 6. Juttua päivitetty: Vantaan poliisioperaatio ohi, kohdehenkilö otettu kiinni – Liittyi "hengen ja terveyden suojaamiseen"
 7. T24: Katutyöt toivat Tallinnassa päivänvaloon arvokkaita arkeologisia löytöjä
 8. Bussikuski raivosi ja heitti matkustajia väkivalloin ulos bussista Helsingissä – Vaati isoja korvauksia työsuhteen purusta, mutta joutui itse maksamaan
 9. Rantapuistoon tuli Helsingissä grillauspaikat mutta ei julkista vessaa, koska sitä vastustettiin – "Yksilön itsekkyys koituu aina kaikkien haitaksi"
 10. 1990-luvun taloja purkuun Meri-Rastilassa – uusien rakentaminen kutistaa puistoja
 11. Taas uusi saari avautui yleisölle Helsingissä – piskuinen luoto luotsitupineen on saaristo pienoiskoossa
 12. Jopa kokonaisia roskapusseja jätetään suositulle mattolaiturille – Asukkaalla selkeä näkemys porsastelun syystä
 13. Muutoksia Itä-Helsingin palveluissa: Kontula jäämässä ilman omaa terveysasemaa, Myllypuroa laajennetaan ja Kivikko saa jatkaa toistaiseksi
 14. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 15. Kumpulan maauimalaan myydään nyt 5 euron erikoislippuja – oikeuttaa jonon ohitukseen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.