Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

SUP-laudalla 1 300 kilometriä –  Helsinkiläisnuorukainen meloo Suomen rannikon päästä päähän

Helsinkiläinen Timi Hellman, 26, aikoo tehdä jotain sellaista, mitä kukaan muu ei ole vielä Suomessa tehnyt. Hellman meloo SUP-laudalla Suomen rannikon päästä päähän, yhteensä noin 1300 kilometriä.

– Idea alkoi kypsyä jo muutama vuosi sitten. Alunperin suunnittelin lähteväni reissuun purjelaudalla, mutta päädyin kuitenkin SUP-lautaan sen käytännöllisyyden takia. Haluan nähdä Suomen rannikon kunnolla, Hellman kertoo.

Hellman tekee matkan yksin, mukanaan ainoastaan varusteet, joita pystyy kuljettamaan laudan päällä. Yöpyminen tapahtuu kuivalla maalla, miehen mukana kulkevassa teltassa.

– Odotan eniten, miten SUP-lauta sopii välineenä näin pitkään matkaan ja retkeilytarkoitukseen. Vaikka se ei sopisikaan, aion toteuttaa koko matkan siitä huolimatta, Hellman nauraa.

Matkalla hän haluaa myös tuoda esille Suomen kaunista rannikkoa ja lisätä tietoutta Itämeren tilasta. Itämeren uhkia ovat muun muassa rehevöityminen, roskaantuminen ja ilmastonmuutos.

Matka alkaa kesäkuun viidentenä päivänä Virojoelta ja päättyy Tornioon. Hellman arvioi sen kestoksi 5-6 viikkoa.