Jallukan alakerran Malaga Bar avasi keskellä erämaata – "Olutkapakka täältä vielä puuttuu"
3
Stiina Kuisman Malaga Bar sijoittuu työmaiden keskelle muusikkojen talo Jallukan pohjakerrokseen.
Päivi Tuovinen
Katso isompi kuvaJuomavalikoima näytillä. Malaga Barissa ei ole hukkaneliöitä. Tila on seiniä myöten hyötykäytössä. Päivi Tuovinen
Katso isompi kuvaEsa Halmkrona ja Ninni Salo tutustuivat Huutokonttorin drinkkibaariin. Päivi Tuovinen
JÄTKÄSAARI Ravintolat keskittyvät sataman kulkureittien varrelle uuden asuinalueen kivijaloissa.
Marketta Karjalainen
| Päivitetty
Jätkäsaaresta rakentuu pikkukaupungin kokoinen asuinalue, mutta ainakin toistaiseksi elämänmenoa hallitsee satama.
Satamaan vievän valtaväylän varrelle sijoittuu myös suurin osa Jätkäsaaren kahviloista ja ravintoloista.
Tyynenmerenkadun varrelta löytyy esimerkiksi ruokaravintoloita, pikaruokaloita että drinkkibaari.
Stina Kuisman Malaga Bar avasi vappuna keskeneräisten kortteleiden keskellä.
–En tavoittele sataman asiakkaita, se on ihan toista porukkaa. Meille riittää kyllä asiakkaita asukkaista, Kuisma uskoo.
Moni poikkeaa ilahtuneena ohi kulkiessaan."
Jallukan pohjakerrokseen Malagankadulle ravintoloitsija tuli, koska Christian Moustgaard soitti ja kysyi kiinnostaako.
– Fiilis on hyvä. Olemme täällä ikään kuin aavikolla, mutta eri ikäisiä kävijöitä on paljon. Moni poikkeaa ilahtuneena ohi kulkiessaan, kun huomaa että täällä voi piipahtaa syömässä ja lasillisella, Kuisma kertoo.
Kuismalle ravintolanpitäminen uudella maaperällä on tuttu juttu.
– On aika kivaa olla pioneeri. Kun avasimme Ysibaarin Uudenmaankadulle, Punavuori oli keskiolutbaarien vallassa. Nythän siellä on ruokaravintoloita vieri vieressä.
Malaga Barissa on Kuisman mukaan paljon samaa kuin hänen aiemmissa ravintoloissaan Café Bar No 9:ssä ja Torissa.
– Kehitimme Toriin jallulihapullat, kun ruotsalaistrendi Husmanskost oli tulossa Suomeen. Päivitimme annoksen tänne. Ihan uutta listalla ovat pizzetat, rapeaan spelttikuoreen tehtävät pikkupizzat.
Malaga Bar kehittyy pikku hiljaa kevään mittaan. Terassi rehevöityy kesäksi. Tulossa on äänentoisto, joka mahdollistaa myös puoliakustiset konsertit.
– Äänentoiston on oltava hyvä, koska tämä on muusikoitten talo. Ravintola voi hyvin olla vielä raffi. Urbaani ympäristö ei vaadi hempeilyä, mutta vuoden päästä täällä varmaan näyttää toisenlaiselta, Kuisma arvioi.
Saaren toisella laidalla vanhassa Huutokonttorissa lasin äärelle istahtaneet Ninni Salo ja Esa Halmkrona iloitsevat Jätkäsaaren uusista palveluista.
– Aika autiota oli vuonna 2015, kun muutin tänne. Nyt tänne on alkanut tulla kaikenlaista, Salo sanoo.
Halmkrona muutti Jätkäsaareen tammikuussa Vallilasta.
– Tuntui tyhjältä. Mutta viidessä kuukaudessa tilanne on parantunut, kun alue kasvaa. Olutkuppila täältä puuttuu kyllä vielä, Halmkrona pohtii.
Salo arvelee, että jätkäsaarelaiset ovat tottuneet menemään keskustan ravintoloihin.
– Matka on niin lyhyt.
Kahvila-drinkkibaari Huutokonttori Kanttiini avasi ovensa tammikuussa.
Sitä mukaa kun korttelit valmistuvat, kivijalkoihin ilmestyy lisää kahviloita ja ravintoloita.
Kesällä toimintansa aloittaa myös Aalto-yliopiston opiskelijoiden Teknologföreningenin ylläpitämä moderni pohjalaistyylinen ravintola ja pitopalvelu Skøgul. Se sijoittuu opiskelija-asuntojen kortteliin Välimerenkadulle.