Kannelmäki hurahti piparkakkuihin, Jakomäki vanukkaisiin – lähiöissä yllättäviä hittituotteita

Kannelmäki on Helsingin piimä- ja piparkakkulähiö ja Jakomäessä syödään poikkeuksellisen paljon vanukasta, selviää K-ryhmän julkaisemasta K-plussa-asiakkaiden ostoskorivertailusta.

Lauttasaaren ja Kalasataman asukkaat ovat K-ryhmän ostotietojen perusteella erityisen kiinnostuneita uusista ruokatrendeistä.

Lauttasaaren ostoskoreissa korostuvat näkkileipä, hapankorput, herkuttelujuustot ja -keksit sekä alkoholittomat oluet. Lauttasaaressa on myös hurahdettu trendikkääseen inkivääriin.

Kalasatamassa maistuvat pienpanimo-oluet, eksoottiset hedelmät ja nyhtökauran ja Härkiksen tapaiset kasviproteiinit. Uudet ruokatrendit kiinnostavat myös Etelä-Haagassa, jossa kuluu paljon muun muassa kookosmaitoa, korianteria ja chiliä. Haagalaisille maistuvat myös kahvi, keksit ja kova rukiinen leipä.

Helsingin lähiöistä löytyy myös monia yllättävämpiä suosikkeja. Herttoniemeläisten erityisessä suosiossa ovat melonit ja päärynät, kun taas Kontulassa korostuvat erilaiset välipalatuotteet. Vuosaarelaisten ostoskoreista löytyy usein jäätelöä, virvoitusjuomia – ja koiranruokaa.

Jakomäessä ja Suurmetsässä suositaan muuta Helsinkiä enemmän erilaisia maitotuotteita, kuten viilejä, jogurtteja ja vanukkaita. Myös trendikäs mango löytyy ostoskoreista useimmiten juuri Jakomäessä.

Kannelmäessä ostetaan selvästi muuta Helsinkiä enemmän piparkakkuja ja piimää. Kannelmäkeläisen K-market Iso-Kapan kauppiaana syksystä 2014 lähtien toiminut Tommi Kaipainen ei ole tiedosta yllättynyt.

– Piparkakkuihin olemme varmasti syyllisiä. Kun aloitimme kauppiaina, bongasin lehdestä suuren piparkakkutestin ja otin heti piparkakkuja isosti valikoimiimme. Nyt asiakkaamme kyselevät niitä ympäri vuoden, Kaipainen kertoo.

Kaupunginosien hittituotteet

Etelä- ja Pohjois-Haaga: keksit, kova rukiinen leipä, kookosmaito, korianteri, chili, kasvisproteiinit, suodatinkahvi

Herttoniemi: melonit, täysmehu, päärynät

Jakomäki ja Suurmetsä: vanukkaat, mango, kasvisproteiinit, viilit, piimä

Kalasatama ja Sörnäinen: pienpanimo-oluet, perunalastut ja dippikastike, kasvisproteiinit, purukumi, eksoottiset hedelmät

Kannelmäki: piparkakut, porsaanliha, piimä, lohi

Kontula: juustosnacksit, välipalatuotteet, paistopisteen leipä

Lauttasaari: inkivääri, pikakahvi, alkoholittomat oluet, kylmäsavu- ja graavilohi, näkkileipä, herkuttelujuustot ja -keksit, hapankorput

Malmi: paistopisteen leipä, porsaanliha, naudanliha, makeispussit

Siltamäki: jäätelöt, naudanliha, broileri ja kana, perunat

Vuosaari: jäätelöt, virvoitusjuomat, napostelupähkinät, koiranruoat.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut