Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmiö leviää: Ulkomaalaiset nuoret miehet hyväksikäyttävät alle 16-vuotiaita tyttöjä

Poliisi toivoo, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa riskistä joutua seksirikosten kohteiksi.

Itä-Suomen poliisi kertooselvittäneensä tapauksia, joissa alle 16-vuotiaat tytöt ovat joutuneet hyväksikäytetyksi yksityisasunnossa Joensuussa.

Tapauksille on yhteistä se, että tytöt ovat olleet viettämässä iltaa kaveriporukalla kaupungin keskustassa. He ovat tutustuneetulkomaalaisiin miehiin ja päätyneet myöhemmin heidän kanssaanyksityisasuntoon.

Kolme tyttöä on poliisin mukaan joutunut asunnossa seksuaalirikoksen kohteeksi. Rikosten epäillään tapahtuneen yhden viikonlopun aikana joulukuussa 2016.Kahta tapausta tutkitaan törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä ja yhtä epäiltynä raiskauksen yrityksenä.

Jokaisessa tapauksessa asianomistajana on eri henkilö. Myös rikoksesta epäillyt ovat jokaisessa tapauksessa olleet eri henkilöitä.

– Kaikki rikoksesta epäillyt ovat ulkomaalaistaustaisia miehiä. Heistä yksi, 21-vuotias mies, raiskauksen yrityksestä epäilty, on edelleen vangittuna, kertoo poliisi.

Asunnon haltija on poliisin mukaan 22-vuotias mies, on joka matkustuskiellossa.

Kolmas rikoksesta epäilty on 25-vuotias mies ja hän on poliisin mukaan poistunut maasta.

– Hänet pyritään tavoittamaan kansainvälisen etsintäkuulutuksen ja eurooppalaisen pidätysmääräyksen avulla esitutkintaan.

Kahden tapauksen esitutkinta on valmistumassa ja ne etenevät syyteharkintaan.

Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tyttöjen seurue on ainakin osittain tutustunut rikoksesta epäiltyihin Joensuun keskustan kauppakeskuksissa.

Poliisi kertootehneensähavaintoja suomalaisten alle 16-vuotiaiden tyttöjen ja ulkomaalaistaustaisten nuorten miesten lisääntyneestä kanssakäymisestä yleisillä paikoilla.

Vastaavasta ilmiöstä on kerrottu aiemmin muun muassa Lahdessa