Helsingin luottamusmiesten palkkioihin 8,5 prosentin korotus? – hilasivat tasoa ylös kokouksessa vielä itse

Luottamusmiesten palkkkiohin halutaan korotus.  Arkisto

toimitus

Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina yksimielisesti ehdotuksen Helsingin luottamushenkilöiden taloudellisista etuuksista. Kaupunginhallitus korotti palkkioita jonkin verran pohjaehdotuksesta.

Lopullisen päätöksen palkkioista tekee kaupunginvaltuusto 17. toukokuuta.

Kaupunginhallituksen hyväksymän ehdotuksen mukaan luottamushenkilöiden palkkioihin tehdään noin 8,5 prosentin korotus. Palkkiot on yleensä hyväksytty valtuustokausiksi. Viimeksi niitä korotettiin vuoden 2013 alusta lähtien.

Esimerkiksi kaupunginvaltuuston jäsenille ja varapuheenjohtajille maksetaan esityksen mukaan 385 euroa kokoukselta ja puheenjohtajalle 510 euroa.

Kaupunginhallituksen jäsenille puheenjohtaja ja varapuheenjohtajat mukaan lukien esitetään 320 euroa kokoukselta.

Toimialalautakunnissa kokouspalkkio olisi 255 euroa. Jos kokous kestää yli kolme tuntia, palkkioon tulee 50 prosentin korotus. Pohjaesitys, joka kaupunginhallitukselle tuotiin, oli 240 euroa kokouspalkkiota toimialalautakunnille. Kaupunginhallituksen mielestä toimialalautakuntatyöskentely on kuitenkin selvästi vaativampaa kuin vanhoissa lautakunnissa, joten palkkiota haluttiin pohjaesityksestäkin vielä korottaa.

Lisänä tulevat toimielinten jäsenten vuosipalkkiot, jotka esimerkiksi kaupunginhallituksen jäsenille ja varapuheenjohtajille ovat ehdotuksen mukaan 9000 euroa vuodessa ja toimialalautakuntien jäsenille 3570 euroa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimii pormestari ja toimialalautakuntien puheenjohtajina apulaispormestarit eikä heille ehdoteta erillistä vuosipalkkiota.

Pormestarin kokonaispalkka on 14 000 euroa kuukaudessa, sisältäen autoedun. Kaupunkiympäristön, kasvatuksen ja koulutuksen, kulttuurin ja vapaa-ajan sekä sosiaali- ja terveystoimialan apulaispormestarin kokonaispalkka on 10 000 euroa kuukaudessa, sisältäen autoedun.

Aiheeseen liittyvää

  1. Joka viides kunta aikoo nostaa valtuustopalkkioita – Usu: "Näitä maksuja ei edes sote kevennä"
    22.2.2017 5:15

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut