Osa paperittomista myy seksiä miehille ja naisille – HS: Hinta 50–60 euroa

toimitus

Suomen seksityömarkkinoille on tullut uusi myyjäryhmä: turvapaikanhakijat ja uuspaperittomat. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden haastatteleman turvapaikanhakijan mukaan seksin ostajissa on sekä miehiä että naisia. Haastateltava on myynyt itse seksiä vain miehille. Yhden aktin hinta on 50–60 euroa. Summa on yli puolet kuukauden vastaanottorahasta, joka on 91,50 euroa.

Muutaman kuukauden työskentelyn jälkeen HS:n haastattelemalla miehellä oli 15 vakituista asiakasta. Oli viikkoja, jolloin hänellä ei ollut yhtään asiakasta, ja oli viikkoja, jolloin keikkoja löytyi joka päivälle.

HS:n haastattelemien asiantuntijoiden mukaan Suomessa 60–75 prosenttia seksin myyjistä on siirtolaisia. Suurin osa tulee Venäjältä ja Baltian maista.

Uusin ryhmä ovat turvapaikanhakijat ja uuspaperittomat eli ne, jotka ovat saaneet lainvoimaisen kielteisen turvapaikkapäätöksen mutta eivät aio lähteä Suomesta. Monen vaihtoehdoksi jää joko työ harmailla markkinoilla parin euron tuntipalkalla tai seksin myyminen.

HS:n tilaajille tarkoitettu juttu on luettavissa täältä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut