Opiskelija sijoitti opintotuet osakkeisiin – ihmettelee Hesarissa, miksei Kela maksa avopuolisolle toimeentulotukea

toimitus

Helsingin Sanomien mielipideosastoon nimimerkillä kirjoittava opiskelija ihmettelee, miksi Kela ei maksa toimeentulotukea hänen tyttöystävälleen.

Opiskelija kertoo, että pari on asunut samassa taloudessa kolme kuukautta, ja Kelan määritelmän mukaan he ovat avopari.

Tyttöystävä on koulussa kirjoilla oleva opiskelija, joka ei ole oikeutettu opintotukeen eikä työttömyystukeen. Hänellä ei ole myöskään työtuloja eikä säästöjä.

Opiskelijan mukaan hänellä itsellään on osakesalkku, jota hän on kerryttänyt opintotuella ja kesätyötuloilla.

–Kelan mukaan minun täytyy realisoida osakesalkkuni ja toimittaa tiliote tapahtumista. Nämä rahat minun tulee käyttää tyttöystäväni elättämiseen, nimimerkillä "Poikaystävä" kirjoittava opiskelija toteaa.

–On absurdi ajatus, että minun tulisi käyttää säästämäni rahat tyttöystäväni elättämiseen, vaikka emme ole avio- tai edes avopuolisoita. Olen huonommassa asemassa niihin nähden, jotka ovat jo opintolainansa nostaneet ja rahansa elämiseen tai muihin hankintoihin käyttäneet, kirjoittaja toteaa.

Kirjoitus on kerännyt runsaasti kommentteja, joissa pääasiassa ihmetellään kirjoittajan ajatusmaailmaa. Kommentoijien mukaan on luonnollista, että vakituisessa avosuhteessa olevat ihmiset tukevat toisiaan myös rahallisesti. Osa ihmettelee, miksi opiskelija ei ole valmis purkamaan osakesalkkuaan, jota hän on kerryttänyt osin verovaroista maksettavilla opintotuilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut