Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Vuosien 1990–1993 sarjamurhamysteerissä uusi johtolanka – KRP tekee kaivauksia soramontulla

RIKOS KRPtekee Hikiällä uusia kaivauksia kadonneen uhrin löytämiseksi.

Keskusrikospoliisi käy parhaillaan läpi laajaa materiaalia, joka liittyy niin sanottuun Järvenpään sarjamurhaaja -tapaukseen.

Poliisi uskoo saman miehen syyllistyneen Keski-Uudellamaalla ainakin kolmeen erilliseen väkivallantekoon vuosina 1990–1993.

Asiasta kertoo Keski-Uusimaa-lehti.

Kaikissa tapauksissa toistuu sama kaava. Mies kyyditsi humaltuneet naiset Järvenpäästä yöllä Hausjärven Hikiälle.

Helena Meriläinen pääsi karkuun kesken pahoinpitelyn. Tuula Lukkarisen mies surmasi raa`alla tavalla ja Maarit Haantie on edelleen kateissa.

Jokin aika sitten keskusrikospoliisin tietoon tuli neljäskin tapaus, jolla on yhtäläisyyksiä edellisiin.

–Vuonna 1989 kolmekymppinen nainen oli tulossa Järvenpäässä humalassa ravintolasta. Mies tarjosi kyytiä ja kyydin aikana naiselle tarjottiin alkoholia ja pillereitä. Matka päätyi metsäalueelle, Krp:n rikoskomisario Olli Töyräs kertoo Keski-Uusimaalle.

Nainen pääsi tekijältä pakoon.

Sittemmin kuollut nainen ei kertonut itse tapauksesta poliisille, vaan sen toi esiin uhrin äiti luettuaan tapauksista tiedotusvälineistä.

Lähes 25 vuoden jälkeen poikkeuksellisen raa'at tapaukset ovat edelleen ratkaisematta. Tapaukseen liittyvää materiaalia poliisille on kertynyt runsaasti.

–Tapauksilla ei ole silminnäkijöitä, eivätkä uhrit ole kyenneet antamaan tarkkoja tuntomerkkejä tekijästä, Töyräs perustelee K-U:lle.

Televisio-ohjelma poiki uusia vihjeitä.

Järvenpään sarjamurhista kerrottiin äskettäin televisiossa MTV3:n Rikospaikka-ohjelmassa. Se poiki keskusrikospoliisille toistakymmentä uutta vihjettä, vaikka tapauksista on kulunut vuosikymmeniä.

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä ihmisiltä, jotka ovat joutuneet 1990-luvulla itse vastaavaan tilanteeseen tai kuulleet jonkun tulleen samalla tavoin ahdistelluksi.

–Sekin on mahdollista, että tekijä on omantunnontuskissaan kertonut teoistaan jollekin, Töyräs sanoo Keski-Uusimaalle.

Tapahtumaketjuissa oleellisia paikkoja ovat Järvenpää, Riihimäki, Hyvinkää ja Hausjärvi. Niillä paikkakunnilla uhrit ovat asuneet tai liikkuneet tapahtumapäivänä.

Töyräs pitää mahdollisena, että tekijä tunsi hyvin metsäalueet Hikiällä.

Poliisi palaa keväällä Kurun hiekkakuopalle etsintöihin kadonneen uhrin löytämiseksi.

–Samoilla alueilla liikkuu suunnistajia ja ulkoilijoita. Toivomme heiltäkin mahdollisia vihjeitä havainnoista, Töyräs sanoo.

Keskusrikospoliisi käy vielä kerran materiaalin perusteellisesti läpi.

–Teemme sen, mitä on vielä tehtävissä, rikoskomisario Olli Töyräs sanoo.

KRP:n sähköposti: rikosvihje.krp@poliisi.fi