Mistä tänään puhutaan?
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.
Proteiinipitoiset lihankorvikkeet ja valmisateriat ovat terveellisiä, mutta lihaan verrattuna selvästi kalliimpia.
Esimerkiksi Nyhtökauran ja Härkiksen kilohinta on yli 15 euroa, kun jauhelihakilon saa keskimäärin runsaalla neljällä ja porsaanlihasuikaleet reilulla kuudella eurolla.
THL:n erikoistutkija Heli Kuusipalo kävi Kuluttaja-lehden vertailussa läpi 15 kasvisproteiinivalmistetta.
Hänen mukaansa kyse ei ole rahastuksesta vaan siitä, ettei lihankorvikkeita ainakaan vielä tuoteta massoille.
Liha on halvempaa myös siksi, että kuluttajat eivät maksa tehotuotetusta lihasta sitä hintaa, jonka sen tuottaminen oikeasti maksaa.
Vertailun lihankorvikkeista yli puolet sisälsi runsaasti proteiinia, Nyhtökaura jopa enemmän kuin sika-nautajauheliha. Suolaa vertailun valmisruuissa oli kuitenkin liikaa.
Mainos: Primehotels Oy
Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.
Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.