Ylivoimainen äänivyöry: Tämä kuva voitti Vuoden Hääkuva 2017 -kilpailun

Yksi vuoden 2016 kovimpia myrskyjä pauhasi täydellä voimalla, kun Petran ja Jarin hääkuvaa otettiin Porin Reposaaren Takarannassa elokuussa 2016. Tuuli tuiversi paria niin, että heidän täytyi taistella pysyäkseen pystyssä. Näissä tunnelmissa syntyi Vuoden Hääkuva 2017.

Yleisö äänesti valokuvaaja Petri Mastin (Petri Mast Photography), ottaman myrskykuvan ylivoimaiseen voittoon Häät.fissä järjestetyssä äänestyksessä. Petri Mastin Porissa tallentama hääpotretti No storm can hurt us keräsi äänistä yli 22 prosenttia, yhteensä ääniä kilpailussa kertyi 3771.

Vuoden Hääkuva -kilpailun järjestää Häät Media, joka julkaisee hääpareille suunnattua Häät-lehteä ja Häät.fi-sivua. Kilpailun tarkoituksena on edistää ammattimaisen hääkuvauksen kehitystä ja tehdä alan taitavimpien osaajien työtä tunnetuksi suomalaiselle yleisölle.

Diplomin Petri Mastille luovutti Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki

–Morsiamen hääpuku oli todella näyttävä ja suuri, ja tuuli sai sen näyttämään todella raskaalta. Se oli kuin tuulessa lepattavaa peltiä, kuvailee Mast.

Myrskytuulessa syntyi upean hääkuvan lisäksi myös ystävyys.

–Petrasta ja Jarista tuli muutakin kuin asiakkaita. Heistä tuli myös ystäviä. Heidän luonaan on mahtavaa vierailla kahvikupposella aina kun siellä päin olen liikkeellä, Mast hymyilee tyytyväisenä.

Petri Mast on tehnyt hääkuvaajana töitä 11 vuoden ajan. Hän määrittelee itsensä dokumentaariseksi hääkuvaajaksi. Suomessa hän on voittanut aiemmin muun muassa Vuoden Hääkuva 2014 Dokumentaarinen hääkuva -sarjan sekä kansainvälisen The Wedding Photojournalist Associationin (WPJA) kilpailuissa kunniamainintoja.

–Aloitin dokumentaarisella hääkuvauksella vuonna 2006 ja olin silloin ensimmäisiä alan kuvaajia Suomessa, jotka sitä lähtivät tosissaan tekemään. Yhdentoista vuoden aikana olen tehnyt melkein 300 hääkuvauskeikkaa, Mast kertoo.

Hän on innokas vaikuttaja kuvaajien keskuudessa, ja hän harmittelee usein sitä, että kuvauksesta puhuttaessa keskustelu kääntyy usein pelkkään tekniikkaan.

–Väline ei tee sitä kuvaa, vaan sinä itse teet. Tottakai ammattikalustolle on aikansa ja paikkansa, mutta mielestäni se ei saisi olla kuvallisen ilmaisun edellytys tai itseisarvo. Eikä myöskään kuvien tekninen toteutus. Sisältö ja fiilis on se mikä merkitsee, Petri muistuttaa.

Vuoden Hääkuva 2017 -kilpailussa seuraaville sijoille ylsivät valokuvaajat Jetro Stavén (2. sija) ja Liisi Järveläinen (3. sija).

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut