Salven jälkeen kovat odotukset – Hietalahden tulokas tasapainoilee uuden ja vanhan kanssa

Hietalahdenranta 11:ssa juhlitaan ensi keskiviikkona uuden ravintolan avajaisia. Takana on iso remontti ja melkoinen henkinen myllerrys.

Royal Ravintoloiden Royal Akatemian kasvateista ensimmäisenä oman ravintolan puikkoihin pääsevä Jani Hiltunen on pantu kovaan paikkaan. Uusi ravintola Hieta tulee tilaan, josta legendaarinen Salve joutui muuttamaan vastentahtoisesti.

– Odotukset on kovat, mutta meillä on hyvä porukka. Tuote ja palvelu on kunnossa, Hiltunen vakuuttaa.

Tilassa on harjoitettu ravintolatoimintaa jo 90 vuotta. Hiltunen kertoo tutkineensa alueen historiaa tarkasti, kun viime syksynä ryhtyi suunnittelemaan Hietaa ja kokoamaan tiimiään.

Ruokafilosofiasta tuli yksinkertainen: ronskia ja rehellistä ruokaa. Hyvin tehtyjä klassikkoannoksia, lähiraaka-aineita, päivän kalaa, omat nakit ja oluet. Silakoitakin tarjotaan.

– Sushia ei ryhdytä tekemään, mutta lähes kaikkea muuta. Myös yllätysannoksia, Hiltunen lupaa.

Keittiömestariksi Hietaan siirtyy ravintola Nokasta Ali Toppinen

Vuodenvaihteessa käynnistyneessä remontissa uusittiin kaikki ilmanvaihtoa ja viemäröintiä myöten. Seinät ovat vaaleat ja näkymä Hietalahden satama-altaalle esteetön.

Taiteilijoista ja merimiehistä Hieta ei aio ryhtyä kisaamaan Salven kanssa.

– Meillä ei ole mitään tiettyä kohderyhmää. Uskon, että tästä tulee alueen olohuone, Hiltunen toteaa.

Ravintola Hieta (Hietalahdenranta 11), avoinna 26.4. lähtien.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut