Kohupappi Marjaana Toiviainen muuttaa pois Suomesta – "Pelkään henkeni edestä"

Pastori Marjaana Toiviainen. ESM arkisto

Jari Pietiläinen

Turvapaikanhakijoiden palautuksia vastaan vahvasti taistellut Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviainen, 31,on saanut tarpeekseen Suomen hallituksen politiikasta ja aikoo muuttaa pois koko maasta. Hän kertoo päätöksestään Facebook-päivityksessään.

Toiviaisen toiminnasta turvapaikanhakijoiden puolesta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin tähän mennessä 26 kantelua.

Kantelut ovat koskeneet muun muassa sitä, että Toiviainen on yrittänyt estää poliiseja virkatoimia Metsälän vastaanottokeskuksen edustalla.

Toiviainen kertoo suhteestaan suomalaiseen rasismiin monen esimerkin voimalla.

– Rasismi on sitä, että kun minä, valkoinen nainen, pelkään henkeni edestä, minulle annetaan kotiin hälytysjärjestelmä ja piippava nappi, jolla saan paikalle apua, kun tarvitsen. Poliisi tulee suoraan. Nämä vehkeet asennettiin kotiini keskiviikkona, Toiviainen kertoo Facebookissa.

– Rasismia on myös se, kun erivärinen ystäväni kaasutetaan rautatientorilla ja kun erivärisen ystäväni kädet poltetaan polttopullolla.

Toiviainen paheksuu myös sitä, että kun esimerkiksi uusnatsit vainoavat hänen ystäviään ja kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia, kukaan ei auta.

– En voi asua tässä maassa enää. Muutan pois ensi kuussa. Tässä maassa ei enää voi elää. Terveiset hallitukselle: voititte, Toiviainen tunnustaa.