Hilton-kokki haluaa rakentaa vantaalaista ruokakulttuuria – "Myös Vantaalla pystytään kouluttamaan huippukokkeja"

RUOKA Kokki Mikael Mihailov uskoo suomalaisen ruuan voimaan.

Mikael Mihailov Hilton Airportin ravintolassa. Lautasella naudan sisäfileestä tehtyä tartaria. Jenni Nissi

toimitus

Hotelli Hilton Helsinki Airportin aula on iltapäivästä täynnä ihmisiä ja vetolaukkuja. Ravintolan puolella on hieman hiljaisempaa.

Hotellin Gui-ravintolan a la carte -ruuasta vastaava kokki Mikael Mihailov on tulossa iltavuoroon.

–Tulin Hiltoniin viime syksynä vuoromestariksi. Meillä on täällä huipputiimi, ja yhdessä toteutamme visiotani tehokkaasta fine diningistä ja viemme keittiötä eteenpäin, Mihailov kuvailee työpaikkaansa.

Ravintolassa taiottu ruoka noteerattiin huhtikuun alussa, kun Visit Vantaa -sivusto valitsi ravintolan kuukauden ravintolaksi.

Vantaalainen ruokaskene on tulossa vahvasti esille tulevaisuudessa."

Mihailov on tyytyväinen, että vantaalainen ravintola saa positiivista huomiota.

–Sijaitsemme keskeisellä paikalla ja meillä käy ihmisiä ympäri maailmaa. Tämä tarjoaa meille mahdollisuuden näyttää, että Suomesta löytyy innovatiivista ruokaa.

Vantaalle Mihailov povaa korkeatasoista kulinaarista tulevaisuutta.

–Vantaalainen ruokaskene on tulossa vahvasti esille tulevaisuudessa. Haluan osaltani toimia vantaalaisen ruokakulttuurin lähettiläänä, hän kertoo.

Vaikka Helsinki ja sen nimekkään ravintolat ovat lyhyen matkan päässä, Mihailov uskoo Vantaallekin mahtuvan korkeatasoisia ravintoloita.

Tavoitteen saavuttamiseksi yhteistyötä on tehtävä ravintoloiden, koulujen ja ruoantuottajien kanssa, mies visioi.

–Haluan kannustaa ihmisiä kokeilemaan erilaisia ruokia. Ruokailu on tärkeää myös sosiaalisena tilanteena. Ravintolassa kuuluu viihtyä perheen tai muun seurueen kanssa.

Ravintoloilla saisikin Mihailovin mukaan olla oma vahva identiteetti.

–Ei ravintolan tarvitse olla hieno, vaan tärkeää on tarjota asiakkaille ainutlaatuinen elämys, hän määrittelee.

Vantaankoskeltakotoisin oleva ja Varian Myyrmäen toimipisteessä ruoanlaittoa opiskellut Mihailov pitää koulutusta tärkeänä askeleena kohti kokin uraa.

–Koululla on tärkeä tehtävä kannustaa nuoria. Myös Vantaalla pystytään kouluttamaan huippukokkeja, hän uskoo.

Myös matkustelu ja erilaissa ravintoloissa syöminen on kokille elintärkeää, sillä ne lisäävät tietämystä erilaisista ruokakulttuureista.

– Aasiasta voi aivan hyvin löytää jotain, mikä sopii myös pohjoismaiseen keittiöön, Mihailov antaa esimerkin.

Alkuvuodesta Mihailov kartutti kokemuksiaan New Yorkin kuuluisassa Eleven Madison Park -ravintolassa.

Lisää Uusia taitoja Mihailov lähtee hakemaan S. Pellegrino Young Chef -kilpailusta, johon hän osallistuu toista kertaa.

–Viime vuonna edustin Suomea Skandinavian semifinaalissa. Olin kuitenkin tyytymätön siihen, miten visioni toteutuivat, mies muistelee edellisen kisamatkan kokemuksia.

Nyt uusi kisahakemus on tulilla, ja kilpailua varten suunniteltu annos viilattu valmiiksi.

–Halusin annoksen edustavan suomalaisuutta ja luonnon puhtautta. Mukana on myös yllätyksellisyyttä, hän kuvaa toistaiseksi salaista reseptiään.

Kilpailuja Mihailov pitää hyvänä keinona verkostoitua ja oppia uusia asioita.

–Jos haluaa menestyä uralla, on verkostoituminen todella tärkeää.

Teksti: Jenni Nissi

Mikael Mihailov

29-vuotias sous chef eli vuoromestari Gui-ravintolassa (Hilton Helsinki Airport, Lentäjänkuja 1).

Opiskellut ruuanlaittoa Varian Myyrmäen toimipisteessä.

Osallistuu S.Pellegrino Young Chef -kilpailuun toista kertaa.

San Pellegrino on italialainen kivennäisvesi-brändi.

Toinen tunnettu kilpailu on kuuluisa Bocuse d’or.

Vuonna 2020 Saksassa järjestetään kokkiolympialaiset, johon Suomen kokkimaajoukkue valmistautuu.

Elo-säätiön vuosittainen Vuoden kokki -kilpailu ratkesi huhtikuussa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Tehtävien hektisyys yllätti monet – Kokkien suomenmestaruus meni Ruotsiin 11.4.2017 14:08
  2. Kanava pyörsi päätöksensä? – Kokkisota saa sittenkin ikonisen juontajansa 17.11.2016 10:28

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut