Kuva ja video: Tätä miestä epäillään turvapaikanhakijoiden teltan sytyttämisestä – tunnistatko?

Valvontakameran kuva epäillystä tekijästä. Helsingin poliisilaitos

Riikka Jokinen

Helsingin poliisi on julkaissut kuvia pyöräilevästä miehestä, jonka epäillään sytyttäneen turvapaikanhakijoiden teltan tuleen Rautatientorillaperjantaina 24. maaliskuuta.

Epäilty pyöräili Itäistä Teatterikujaa pitkin kello 4.27. Hän ajoiturvapaikanhakijoiden teltalle Jääpuiston takaa ja meni Eurobasket-kyltin ja teltan väliin. Tämän jälkeen hänen epäillään sytyttäneen teltan tuleen noin kello 4.31. Helsingin poliisin mukaan epäillyltä jäi tapahtumapaikalle sininen kanisteri, jossa oli palavaa nestettä.

Epäilty poistui paikalta Rautatientorin läpi Läntistä Teatterikujaa Kaisaniemenpuistoon kello 4.32 ja jatkoi matkaansa kohti Kaisaniemenrantaa.

Epäilllä oli yllään tummat vaatteet ja päässään pipo, jossa oli mahdollisesti lippa. Kengät olivat valkoiset tai niissä oli valkoista väriä. Selässään miehellä oli reppu, joka oli poliisin mukaan menomatkalla täyden näköinen.Kun mies poistui Rautatientorilta, reppu lepatti avonaisena ja tyhjänä.

Polkupyörä oli väriltään tumma, ja se oli lokasuojaton malli.

Poliisi pyytääyleisön apua miehen henkilöllisyyden selvittämiseksi. Poliisin mukaan mies on mahdollisesti tankannut mukanaan olleeseen kanisteriin bensaa illan tai yön aikana.

Vihjeet voi soittaa puhelimitse029 547 5433 tai ilmoittaa sähköpostitsevakivaltarikosyksikko.helsinki@poliisi.fi.

Turvapaikanhakijoiden teltassa oli palon aikaan sisällä 12 ihmistä. Tapausta tutkitaan tuhotyönä.