Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

No nyt on ajankohtainen jäynä – "Länsimetro peruttu liito-oravien takia"

Vaikka vielä ei ole edes aprillipäivä, Espoossa leviää jo varsin ajankohtainen jäynä.

Kaupungissa on nähty nimittäin julisteita, joissa tiedotetaan surullisenkuuluisan länsimetron peruuntumisesta kokonaan. Kuvaa julisteesta on levitetty myös Facebookin Espoon Puskaradio -ryhmässä.

Julisteessa kerrotaan, että länsimetroa viimeisteltäessä havaittiin 23.3.2017 liito-oravien pesiä. Pesiä löytyi tunnelista Aalto-yliopiston ja Tapiolan asemien väliltä.

Pesälöydösten takia metrotunnelien täyttö alkaa 1.4.2017.

– Asemat välillä Ruoholahti–Helsingin yliopisto ovat suljettuja kunnes liito-oravakanta kyseisissä asemissa on kartoitettu, julisteessa tiedotetaan.

Sama informaatio on kerrottu ruotsiksi ja englanniksi.

Julisteen alalaidassa komeilee myös Helsingin seudun liikenteen (HSL) logo.

HSL:llä ei kuitenkaan tiettävästi ole tekemistä julisteen kanssa. Ja kaupunkilaiset voivat huokaista helpotuksesta, sillä tiettävästi länsimetron Espoon puoleisia tunneleita ei olla täyttämässä umpeen.

Kyseessä lieneekin puhdas teekkarijäynä, kuten sosiaalisessa mediassa epäillään.

Julisteen alareunassa kerrotaan, että lisätietoa aiheesta löytyy osoitteesta jayna.fi. Kyseisellä sivustolla on tietoa Otaniemen 30. jäynäkilpailusta, joka on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 12. huhtikuuta asti.

Jäynäkilpailun tarkoituksena on vaalia jäynäperinteitä, edistää teekkarikulttuuria sekä kohottaa teekkarihenkeä. Kilpailussa suoritetaan mahdollisimman hauskoja, ajankohtaisia, huomiota herättäviä, teekkariperinteitä vaalivia sekä teekkarikulttuuria myönteisessä mielessä esiin tuovia jäyniä.

Sosiaalisen median keskustelijat kuitenkin ehdottavat, että useita viivästyksiä kohdannut länsimetro voisi ottaa julisteet käyttöönsä.

– Ehkä tällä lapulla tosiaan olisi oikeasti tulevaisuudessa käyttöä, yksi kommentoi Espoon Puskaradiossa.

– Täyttämisessäkään ei kestäisi niin pitkään kuin viimeistelyssä, toinen keskustelija kirjoittaa.

Otaniemen teekkarit ovat tunnettuja keväisistä jäynistään. Viime vuonna aprillipäivän tienoilla teekkarit pukivat Kehä I:llä sijaitsevan peltipoliisin päälle pahvisen univormun ja kruunasivat sen vuoden poliisiksi.

Lue tästä juttu teekkareiden viime vuoden jäynästä

Lue uusin uutinen:"Taidokas jäljitelmä" – näin HSL kommentoi teekkareiden länsimetrojäynää

Länsimetro on peruttu. pic.twitter.com/neZ2YrKeGM — OttoJ.Mäkelä (@ExTechOp) 30. maaliskuuta 2017