Valtuusto yksimielinen: Suvilahden kaasukello kunnostetaan – hintalappu 18,2 miljoonaa

Helsingin kaupunginvaltuusto on hyväksynyt yksimielisesti Suvilahden tiilisen kaasukellon kunnostuksen.

Hankesuunnitelman mukaan kaasukellon korjaaminen maksaa jopa 18,2 miljoonaa euroa.

Tiilinen kaasukellokuuluu Suvilahden historiallisesti ja arkkitehtonisesti merkittävään teollisuuskokonaisuuteen, joka muodostuu vanhan sähkö- ja kaasulaitoksen rakennuksista. Kaasukellorakennus on valmistunut vuonna 1910 ja sen on suunnitellut arkkitehti Selim A. Lindqvist yhdessä rakennesuunnittelija Jalmar Castrénin kanssa.

Kaasukello vaatii kuitenkin pikaista kunnostusta monestakin syystä. Sen vesikatto vuotaa jaräystäiltä sisäpuolisesti toteutettu sadevesien poisto tuo sadevedet sisätiloihin. Rakennuksen julkisivurappaus on myös monin paikoin lohkeillut ja suurelta osin pudonnut alas.

Lisäksi kaasukellossa on terveydelle vaarallisia haitta-aineita.

Helsingin rakennuslautakunta velvoitti viime kesän päätöksellään kiinteistöviraston poistamaan kaasukellosta kaiken irtonaisen rappauksen ja rappaamaan julkisivut joulukuuhun 2018 mennessä. Uhkasakko on 40 000 euroa, ja jos velvoitetta ei ole täytetty, tulee joka kuukausi 4 000 euroa lisää maksettavaa.

Keskiviikkona kokoontuneen valtuuston päätöksen mukaan kaasukello korjataan siten, että työt ovat valmiit vuonna 2018. Kaasukelloon on suunniteltu kulttuuritiloja, jotka valtuuston mukaan toteutetaan vuosina 2018–2020.

Lue myös aiemmat jutut:Suvilahden kaasukello kunnostetaan – Sisätilat käyttöön 18 000 000 eurolla

No johan pomppasi – Helsingin kaasukellon korjaus voi niellä yli 18 miljoonaa euroa

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut