Gardenian myynti jumissa – 9 miljoonan euron talvipuutarha seissyt tyhjillään yli vuoden

VIIKKI Gardenian myyntineuvottelut eivät ole edenneet.

Viikissä sijaitsevan trooppisen puutarhan Gardenian myynti on jymähtänyt neuvotteluvaiheeseen.

Kaupunki on hieronut kauppoja nimettömänä pysytelleen ostajaehdokkaan kanssa jo puolisen vuotta, mutta kauppoja ei ole vieläkään syntynyt.

–Syitä on monia. Kaikkia yksityiskohtia emme ole vielä saaneet neuvoteltua loppuun. Tämä on monisyinen asia. Myös ostajalla on asioita selvitettävänä, kertoo myyntineuvottelija Heidi Autiosuo

Tavoitteena on saada kauppa kiinteistölautakunnan kevään viimeiseen kokoukseen, joka on toukokuun puolessa välissä.

Täysin viimeinen takaraja ei tämäkään ole, mikäli kauppaan liittyviä yksityiskohtia ei ole saatu hiottua. Siinä tapauksessa asia siirtyy ensi syksyyn.

Lopullisesti kaupasta päättää kaupunginhallitus tai -valtuusto riippuen kauppahinnasta.

Gardenia suljettiin vuoden 2015 lopussa.

Harvoin myyntiin tulevassa kohteessa omistajaa on vaihtamassa koko Viikin viher- ja ympäristökeskus, joka käsittää Gardenian lasirakennuksen lisäksi myös toimistorakennuksia.

Kauppahintaa ei ole julkisuudessa kerrottu, mutta se tiedetään, että hanke tuli lähes 15 vuotta sitten kaupungille jättikalliiksi. Puutarha lisärakennuksineen tuli maksamaan yli yhdeksän miljoonaa euroa.

Käytännössä kaupassa myydään Kiinteistö Oy Viikin viher- ja ympäristökeskus Fastighets Ab:n osakekanta. Maa jää kaupungin omistukseen.

Helsingin Uutiset kertoi viime lokakuussa, että kauppoja hierotaan "merkittävän suomalaisen yrityksen" kanssa.

Uusi omistaja tarjoaisi kaupan myötä Gardenialle luontevan jatkumon. Se säilyisi entiseen tapaan julkisessa, talvipuutarhamaisessa käytössä.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut