Opiskelijat keskittyvät yhä enemmän opiskeluun – töissä käy entistä harvempi

Tutkinnon suorittaminen on nopeutunut Tilastokeskuksen koulutustilastojen mukaan.

Kaikkiaan viidessä ja puolessa vuodessa yliopistokoulutuksen suoritti 56 prosenttia aloittaneista. Läpäisyaste nousi 3,5 prosenttia vuonna 2015 edellisvuoteen verrattuna.

Myös ammattikorkeakoulu- ja toisen asteen ammatillisen koulutuksen läpäisyasteet paranivat 2015.

Koulutuksen keskeyttäminen väheni, sillä vain 5,1 prosenttia opiskelijoista keskeytti opinnot. Nuorille suunnatussa lukiokoulutuksessa keskeytti 3,1 prosenttia, ammatillisessa koulutuksessa ja ammattikorkeakouluissa 7,6 prosenttia ja yliopistossa 6,2 prosenttia lukuvuonna 2014–2015.

Miehet keskeyttivät koulutuksen naisia useammin.

Hieman alle puolet opiskelijoista kävi opintojen ohella työssä. Työssäkäyvien opiskelijoiden osuus väheni vajaan prosenttiyksikön vuonna 2015 edellisvuoteen verrattuna.

Korkeimmillaan opiskelijoiden työssäkäynti oli takavuosina vuonna 2008, jolloin lähes kuusi kymmenestä opiskelijasta kävi töissä opintojen ohessa.

Työssäkäynti on yleisintä yliopisto- ja ammattikorkeakouluopintojen yhteydessä. Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan opiskelijoista 61 prosentilla, sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan opiskelijoista 56 prosentilla ja humanistisen ja kasvatusalan opiskelijoista 53 prosentilla oli voimassa oleva työsuhde vuoden 2015 lopussa.

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut