Kallion luottofillarit palkittiin – "Mitä parhain ja monistettavin idea"

Helsingin kaupunkipyörät ovat saaneet Vuoden pyöräilyteko 2016 -tunnustuksen Pyöräilykuntien verkostolta. Perusteluissa mainitaan, että kaupunkipyöräjärjestelmä saavutti suursuosion jo avausvuonna. Erittäin toimivaksi luonnehdittu järjestelmä näyttää suuntaa koko Suomelle.

Liikennelaitoksen (HKL) projektipäällikkö Samu Mäkinen kertoo, että Helsingin kaupunkipyörät ovat käyttöasteeltaan maailman suosituimpia, "noin Pariisin järjestelmän tasoa".

Toisen palkinnon sai Kallion seurakunnan Luottofillari Ideana on talkoilla kunnostaa käytöstä poistettuja fillareita vapaasti käytettäväksi.

Niitä ei voi edes varastaa, sillä pinkiksi maalatulla pyörällä saa ajella minne vain. Lopuksi pyörä jätetään lukitsematta seuraavaa polkijaa odottamaan. Sen voi myös palauttaa Kallion ja Alppilan kirkoilta löytyviin pyörätelineisiin.

–Halusimme yhdessä uskoa ihmisten hyväntahtoisuuteen, kirkkoherra Teemu Laajasalo kertoo ideasta.

–Luottofillari on mitä parhain ja monistettavin toimintaidea satoihin muihin seurakuntiin Suomessa, lausui Pyöräilykuntien verkoston toiminnanjohtaja Matti Hirvonen

Kolmannen palkinnon sai Pyöräliitto hankkeestaan Pyörällä kaiken ikää Perusteena on pyöräilyn ilon tuominen niille, joiden omat voimat eivät enää riitä pyöräilyyn.

Kampanjassa vapaaehtoiset vievät palvelutalojen asukkaita ja kotihoidon asiakkaita riksapyörän kyydissä ulkoilemaan.

Kunniamaininnan sai Box Bike Helsinki, joka on opettanut helsinkiläisnuoria suunnittelemaan ja rakentamaan käyttöönsä ainutlaatuisen tavarapyörän.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut