Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi suurpeto liikkuu Vantaalla ja Lohjan seudulla – Yle: "Ihmeellistä näillä leveysasteilla"

Kuluvana talvena Vantaalla on ihmetelty susien vilkasta esiintymistä, mutta nyt uusmaalainen petovalikoima on saanut täydennystä. Maanantaina tehtiin havainto Seutulassa liikkuneesta ahmasta. Asiasta kertoi Yle

Vantaan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja ja petoyhdyshenkilö Martti Palokas on toiminut Vantaalla riistan parissa kaksikymmentä vuotta – ja hänen mukaansa ahman esiintyminen näin lähellä Helsinkiä on todella harvinaista.

– Tällaista ei ole minun tietääkseni aikaisemmin nähty eikä kuultu, Palokas myöntää.

Hän on tutustunut lumeen jääneisiin jälkiin, jotka osoittavat, että kyseessä oli todellakin ahma. Muut vaihtoehdot on jo melko varmastisuljettu pois.

– Varsin ihmeelliseltätämä tuntuu näillä leveysasteilla. On totuttu siihen, että ahma on pohjoisten seutujen asukas, toteaa Palokas.

Aikaisemmin talvella ahman jälkiä on tavattu myös Länsi-Uusimaalla. Petotutkijat arvioivat, että kyseessä olisi sama yksilö, sillä ahma voi liikkua pitkiäkin matkoja.

Lähin mahdollisuus tutustua pääkaupunkiseudulla ahmojen elämään on poiketa Korkeasaaren eläintarhaan.

Uutissuomalaisen tuore juttu kertoo, millaisia petovahinkokorvauksia ahman tekemistä tuhoista on haettu.

Lue myös:Ahma havaittu nyt Helsingissä – Tutkija: "Kulkee hyvinkin 20 kilometriä päivässä"