Hampuusien ja konttoripäälliköiden taloon tuli kahvila-baari

Historiaa ei ole remontoitu piiloon Jätkäsaaren Huutokonttori Kanttiinissa. Päinvastoin, toimintansa tammikuussa aloittanut kahvila-cocktailbaari on ammentanut innoituksensa liiketilan historiasta. Rakennus oli 1900-luvun alussa paikka, johon satamajätkät kerääntyivät töihin huudettaviksi. Huutokonttorilla miehet huudettiin laivalastien purkutöihin päivittäisen tarpeen mukaan. Myöhemmin Huutokonttori toimi muun muassa sataman sosiaalitiloina.

Sisustuksessa on käytetty vanhojen kalusteiden lisäksi paljon vintagetavaraa ja mielikuvitusta. Yksi pöydistä esimerkiksi on entinen ruuvipenkki, baaritiski on rakennettu vanhasta

pelastusveneestä ja seinää koristaa maalaus, jossa on Työmies-tupakka-askin mainos. Kristallilasit ovat saaneet seurakseen mummolasta tuttuja vanhoja laseja.

Kahvila-baarissa soi pääsääntöisesti kotimainen musiikki, jonka tyyli vaihtuu vuorokaudenajan mukaan. Päivällä on vanhempaa Suomi-iskelmää, after work sujuu Finnhitsien tahdittamana ja illalla otetaan käyttöön rockhenkisempi tyyli. Viikonloppuisin asiakkaita viihdyttävät tiskijukat.

Heathermillin uusin paikka yhdistää kahvila- ja baaritoiminnan. Tarjolla on itse tehtyjä karjalanpiirakoita munavoilla, suolaisia piiraita ja kakkuja. Kahvin ja irtoteen lisäksi saatavilla on perinteistä pannukahvia.

–Purtavaa saa halutessaan sulkemisaikaan asti, lupaa baaripäällikkö Jami Järvinen

Baarimestaritiimiä yhdistää into cocktailhistoriaan ja tahtotila tuottaa laadukkaita elämyksiä. Cocktail-listan lisäksi tarjolla on suomalaisia pienpanimo-oluita, viinejä sekä yli 30 bourbon- ja ruisviskiä. Kotimaisia tuotteita edustavat vodkat, akvaviitit ja marjaliköörit.

Cocktail-lista muokkaantuu kolmesti vuodessa vuodenaikojen mukaan. Järvisen mukaan lista saa inspiraationsa suomalaisuudesta kuten suomalaisista raaka-aineista, historiasta, henkilöistä tai trendeistä.

Satapaikkainen kahvila-baari sijaitsee Jätkäsaaren pelastusaseman, infokeskuksen ja kirjaston naapurina suojellussa tiilitalossa. Arkkitehti Gunnar Taucherin suunnittelema kaksikerroksinen rakennus valmistui vuonna 1937. Kolmikerroksinen laajennusosa valmistui 1955.

Huutokonttori Kanttiini (Tyynenmerenkatu 1). Avoinna ma–la kello 12–02.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut