Vapaavuori ja Sinnemäki eri mieltä Helsingin suurmoskeijasta – "Se provosoisi turhaan"

Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija jakaa kaupungin kärkipuolueiden pormestariehdokkaiden mielipiteet.

Vihreiden Anni Sinnemäki sanoi Ilta-Sanomien järjestämässä pormestaritentissä torstaina, ettei näe esteitä suurmoskeijalle.

Sinnemäki totesi, ettei hänellä ole vielä lopullista kantaa asiaan. Hän sanoi, että Helsingissä on nyt 30 moskeijaa, ja "joskus voidaan rakentaa myös rakennus, joka on alun perinkin tarkoitettu moskeijaksi".

– Periaatteessa moskeijan voi rakentaa kyllä Helsinkiin, Sinnemäki sanoi IS:n tentissä.

Kokoomuksen Jan Vapaavuori puolestaan ilmoitti suoraan, että vastustaa suurmoskeijaa.

Hänelle kysymys ei ole vain siitä, että jättihankkeen rahoitus tulee ihmisoikeustilanteen kannalta arveluttavista arabimaista.

– En kannata suurmoskeijaa Helsinkiin, oli rahoittaja kuka tahansa, Vapaavuori sanoi IS:n tentissä.

Vapaavuori toisti kantansa blogissaan ja Twitterissä perjantaina.Vapaavuoren mielestä suurmoskeija tuskin edistäisi suvaitsevaisuutta, vaan voisi käydä päin vastoin.

Suurmoskeija ei kenenkään etu, ei edes islaminuskoisten. Provosoisi turhaan. Muistetaan Helsingin mittakaava. Eroja löytyy. #Helsinki — Jan Vapaavuori (@Vapaavuori) March 10, 2017

– En usko, että suurmoskeija olisi kenenkään etu. Ei edes islaminuskoisten. Se yksinkertaisesti provosoisi turhaan ja voisi pahimmillaan lietsoa vaarallista vastakkainasettelua, Vapaavuori kirjoittaa blogissaan

Vapaavuoren mukaan vastakkainasettelua voisi syntyä niin muslimeiden kesken kuin kantasuomalaisten taholta.

Vapaavuori tarkentaa, ettei hänellä ole mitään tavanomaisia moskeijoita saati muslimeita vastaan.

– Suomessa ja Helsingissä on paljon islaminuskoisia. Siksi täällä pitää olla myös moskeijoita. Tottakai. Suurmoskeija on eri asia. Pitää aina muistaa mittakaava. Suhteellisuudentaju on politiikassa aliarvostettu hyve.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut