Malmin kentän maapohja tutkittiin – Yle: Ei haittaa rakentamista

Kaupunki teetti tutkimuksen Malmin kentän maapohjasta. Päivi Tuovinen / Arkisto

toimitus

Geologian tutkimuskeskus on selvittänyt Malmin lentoaseman savipohjan koostumusta, kertoo Yle

Alueen savimaa on yleisesti keskusteluissa nostettu yhdeksi tekijäksi, joka kentän puolustajien mukaanheikentäisi alueen rakentamiskelpoisuutta

Savinäytteistä pyrittiin nyt selvittämään löytyykö Malmin kentän maaperästä sulfidisavi-alueita, jotka voisivat vaikeuttaa rakentamista.

Helsingin kaupungin mukaan tulokset ovat myönteisiä.

– Tuloksista ei tullut esiin mitään sellaista, joka olisi muuttanut aluetta vaikeammin rakennettavaksi, päinvastoin. Sulfidin aiheuttama riski on pieni ja sen esiintymisalue rajallinen, mikä on hyvä asia rakentamisen kannalta, kertoo Ylen uutisille diplomi-insinööri Helena Färkkilä-Korjus kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Selvityksen mukaan Malmin alueen savi vaihtelee itä- ja länsipuolella. Lentokentän itäpuolella Tattarisuon vieressä savi on erittäin vesipitoista ja runsaasti orgaanista ainesta sisältävää.

Länteen päin mennessä savi on sitkeämpää ja vettä johtavat kerrokset vähenevät.

– Koko Malmin alue on hyvin vesipitoista eli kuivaa on oikeastaan vain pintakerros. Paalutuksiin se ei vaikuta, mutta esirakentamisessa tämä pitää ottaa huomioon, sanoo Färkkilä-Korjus.

Kaupunkisuunnitteluviraston teknistaloudellisen toimiston päällikkö Eija Kivilaakso kertoi Helsingin Uutisille vuosi sitten syksyllä, että paalut, joiden varaan rakennukset perustetaan voivat olla yli 15 metriä pitkiä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut