Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Turvapaikanhakijat palaavat nyt Suomesta Ruotsiin – "Noin 50 ihmistä viikossa"

Ruotsi on ulottanut sisärajatarkastuksensa Suomen vastaiselle rajalle. Syynä ovat Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet ihmiset, joita tulee nyt Suomesta Ruotsiin noin 50 viikossa.

Asiasta kertoo Ruotsin radio

Sisärajatarkastuksia on Ruotsissa aiemmin tehty Tanskan vastaisella rajalla. Nyt tarkastuksia tehdään myös Haaparannalla, joka on Tornion rajakaupunki Ruotsin puolella.

Vuoden 2015 syksyllä turvapaikanhakijoiden reitti kulki samoilla paikkakunnilla, mutta päinvastaiseen suuntaan. Tuolloin Haaparannan ja Tornion kautta tuli Suomeen tuhansia turvapaikanhakijoita.

Norbottenin poliisin tiedottaja Kristina Lantto sanoo Ruotsin radiolle, että Suomesta tulevien turvapaikanhakijoiden hakemukset ja maassa oleskelun laillisuus tutkitaan Ruotsissa.

Turvapaikkapäätökset tulevat Lanton mukaan olemaan todennäköisesti kielteisiä, sillä hakijoilla on jo usein kielteinen päätös Suomesta.

Kielteisen päätöksen saaneet kuljetetaan Ruotsissa maahanmuuttoviraston toimipisteeseen Gävleen odottamaan palautusta kotimaahan.

Suomesta saapuvien turvapaikanhakijoiden kansallisuutta Lantto ei kommentoi.