Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhä paremman burgerin metsästys jatkuu – Akseli Herlevi lähti reissuun

Hampurilaismestari Akseli Herlevi etsii maailmalta virikkeitä yhä parempien burgerien tekoon. Ensimmäinen matka vie miehen tänä viikonloppuna Miamiin. Tutkimusmatkailua parempien hampurilaisten alkulähteille sponsoroi hampurilaissämpylävalmistaja Vaasan.

Herlevi perehtyy tänä vuonna legendaarisiin hampurilaisresepteihin ja valmistustekniikoihin autenttisissa ympäristöissään. Herlevin on tarkoitus tuoda tutkimusmatkoiltaan Suomeen lisää hampurilaisiin liittyvää osaamista ja tietotaitoa sekä auttaa myös Vaasania kehittämään yhä parempia gourmet-luokan hampurilaissämpylöitä.

Tänä viikonloppuna Herlevi osallistuu Miamin South Beachilla järjestettävään The Food Network & Cooking Channel South Beach Wine & Food Festival -ruokafestivaaliin, jossa muina vieraina ovat muun muassa hampurilaisistaan ja katuruokaosaamisestaan tunnetut yhdysvaltalaiset julkkiskokit ja televisiotähdet Rachael Ray, Andrew Zimmern, Guy Fieri, Giada De Laurentiis ja räppäri Snoop Dogg.

– Pääsen suoraan amerikkalaisen katuruokakulttuurin eturiviin tutustumaan paitsi sikäläisten starojen näkemyksiin, myös itse kokkaamaan yleisölle tuhmia burgereita. Odotan innolla, mitä omasta mielestään maailman parhaat hampurilaistuntijat omasta hampurilaisestani sanovat, kertoo Naughty Brgr -ravintoloitsija.

Missiona on selvittää kuubalaisen frita-burgerin salaisuudet."

Keittiömestarin varsinaisena missiona on selvittää kuubalaisen frita-burgerin salaisuudet.

– Miamin kuubalaisyhteisöön ja ruokakulttuuriin tutustumisen lisäksi pääsen tutkimusmatkalle kuubalaiseen Camagueyn kaupunkiin, jossa ensimmäinen frita on perimätiedon mukaan paistettu 1800-luvun lopulla, Herlevi kertoo.

Hampurilaiset ja nakkisämpylät ovat vahvassa nousussa myös suomalaisten kotikeittiöiden ruokalistoilla. Leipomoyhtiö Vaasan vastasi kasvaneeseen kysyntään tuomalla päivittäiskauppaan ensimmäiset tuoreet Suomessa leivotut hampurilais- ja hodarisämpylät.

Reseptiikan ja ruoanlaittotekniikan lisäksi Herlevin tutkimusmatkoilta kerätään myös hampurilaisenystäviä kiinnostavaa sisältöä Naughty Brgr -ravintoloiden ja Vaasan omissa kanavissa hyödynnettäväksi.

Herlevi avasi ensimmäisen Naughty Brgr -ravintolansa Lönnrotinkadulle marraskuussa 2015. Viime vuonna avasi ovensa Tampereen burgeriravintola.