Suomalaiset sijoittivat 3 200 000 euroa avaruuskoulutukseen – "Meissä on sopiva pisara hulluutta"

Suomalaisten innostus sijoittaa avaruuskoulutukseen on osoittautunut suureksi. Joukkorahoituksella on kerätty jo yli kolme miljoonaa euroa. Wikipedia / Luc Viatour

Jari Pietiläinen

Suomalaisen avaruusalan startupin, Cohu Experience Oy:n, kotimaisen rahoituskierroksen ensimmäinen miljoona euroa tuli täyteen 43 minuutissa ja 1,5 miljoonaa saavutettiin kolmessa tunnissa.

Peräti 535 suomalaista yksityissijoittajaa lähti mukaan kierrokseen yli 3,2 miljoonalla eurolla, joka on uusi joukkorahoituksella kerätty ennätys Suomesta.

– Suomalaisissa on rohkeutta ja sopiva pisara hulluutta, jota tarvitaan globaalin ilmiön rakentamisessa, hehkuttaa Peter Vesterbacka

– Space Nation on enemmän kuin avaruusseikkailu. Se yhdistää ihmiset kaikkialla maailmassa kehittämään itseään ja tavoittelemaan unelmiaan, hehkuttaa puolestaan jääkiekkoilija Saku Koivu, joka sijoitti jo varhaisessa vaiheessa astronauttiohjelmaan.

Cohu Experience on saanut myös runsaasti kansainvälistä huomiota aina hankkeen lanseeraamisesta lähtien Slush 2016 -kasvuyritystapahtumassa. Forbes sijoitti yrityksen vuonna 2017 seurattavien eurooppalaisten kasvuyritysten listalla ensimmäiselle sijalle.

– Halusimme tarjota suomalaisille mahdollisuuden olla ensimmäisenä mukana kasvavassa avaruusbuumissa järjestämällä rahoituskierroksen Suomessa, kertoo Cohu Experiencen toimitusjohtaja ja perustajaosakas Kalle Vähä-Jaakkola

– Onnistuimme yli odotusten, joten nyt voimme viimeistellä koulutussovelluksemme, vauhdittaa globaalin tiimimme kasvua, aloittaa ohjelman kuvaukset kolmella mantereella sekä järjestää ensimmäisen avaruuslennon.

Cohu Experience on verkottunut laajalti avaruusalan globaalien toimijoiden kanssa. Yhtiö on myös saanut riveihinsä nimiä kuten Peter Vesterbacka, Michael Suffredinija John Barbera

– Space Nation on globaali koulutusohjelma ja tavoitteet yhteistyökumppaneidemme kanssa ovat todella korkealla. Seuraavaksi järjestämme kansainvälisille sijoittajille suunnatun rahoituskierroksen, kertoo Vähä-Jaakkola.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut