"Margariinipaketteja ja likaisia patjoja kattoon saakka" – Yle: Hamsterit piinaavat taloyhtiöitä

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo/Arkisto

Marika Lumme

Tavaroitaan hamstraavat asukkaat voivat aiheuttaa taloyhtiöille ja isännöitsijöille paljon päänvaivaa.

Ylen haastattelema isännöitsijänä työskentelevä Sinikka Ahola kertoo hamstraajan piinanneen taloyhtiötä yli kymmenen vuoden ajan. Yhden taloyhtiön asukkaan koti oli täynnä roinaa, joka tuli ilmi kun taloyhtiöön oltiin vaihtamassa lukitusjärjestelmää.

– Siellä oli margariinipaketteja, vanhaa jugurttipurkkia, leipää ja likaisia patjoja ihan kattoon saakka. Se on paloturvallisuusriskikin, Ahola kertoo Ylelle.

– Tulee hajuhaittaa, saattaa olla erilaisia tuholaiseläimiä. Ei voi ihmisestä ulkoisesti tietää yhtään, että minkälainen koti on.

Isännöintiliiton jäsenilleen tekemässä kyselyssä kolmanneksen mielestä asukkaiden avun tarve työllistää heitä paljon tai hyvin paljon. Esimerkiksi ikäihmiset saattavat kaivata apua.

Isännöitsijöille tunnistettavia hankalia tapauksia ovat tavaroita hamstaraavien lisäksi muun muassa sisälle linnoittautuneet liikuntarjoitteiset, dementoituneet vanhukset sekä vakavasti päihdeongelmaiset.

Aiheeseen liittyvää

  1. Satoja käytettyjä vaippoja, roskapusseja lattiasta kattoon, 75 kissaa – tältä näyttävät kaatopaikoiksi muuttuneet kodit
    23.2.2016 13:06

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut