Suomalaisten suosikki-inhokki täyttää 25 vuotta – Myydään 14 000 pakettia päivässä

Monien suomalaisten rakastamat – tai inhoamat – hunajamarinoidut broilerinsuikaleet täyttävät näinä päivinä25 vuotta. Lamavuonna 1992 syntynyt suomalaisten rakastama herkku on Suomen suosituin broilerituote yhä edelleen, ja myyntiluvut näyttävät vain kasvavan.

Kariniemen Kananpojan hunajamarinoituja fileesuikaleita myydään joka päivä noin 14 000 pakettia.Ensimmäiset hunajamarinoidut tuotteet tulivat kauppoihin helmikuun alussa 1992.

Ruokakulttuuri on maassamme muuttunut nopeasti, sillä vasta 1980-luvun puolen välin jälkeen suomalaisilla oli mahdollisuus ostaa tuoretta broilerin lihaa. Siihen asti jouduttiintyytymään lähinnä kokonaisiin pakastettuihin broilereihin.

– Lamavuosina ryhdyimme pohtimaan, miten saisimme suomalaiset syömään broilerin lihaa viikoittain tai jopa päivittäin. Maustamattomien tuotteiden lisäksi oli tarjolla vain yhtä punaista perusmarinadia. Halusimme kehittää jotain aivan uutta, muistelee Kariniemen markkinointipäällikkö Vesa Saarenmaa.

Samaan aikaan kun suomalaisten olohuoneissa alkoi pyöriä Kauniit ja Rohkeat, ruokakauppojenhyllyille ilmestyivät hunajamarinoidut broilerin fileesuikaleet.

– Löysin tuotekehitysryhmän muistiinpanoista kirjauksen joulukuulta 1991, jolloin hunajamarinadin maku on kerrottu olevan kohdallaan, mutta väriin tarvittaisiin vielä muutoksiaVäri oli todella neon-keltainen ja se ikävällä tavalla sottasi leikkuulaudan, Saarenmaa kertoo.

– Yritimme saada muutettua väriä niin, ettei maku olisi kärsinyt. Se ei kuitenkaan onnistunut, joten pitäydyimme herkullisessa maussa. Onhan tuosta väristä tullut näiden vuosien aikana jonkun verran palautetta, naurahtaa hän.

Uutuustuote esiteltiin 15. tammikuuta 1992 hotelli Ellivuoressa Vammalassaja kauppoihin hunajabroilerit pamahtivat myyntiin helmikuun alussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut