Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

DDR-kolossin tontti piilotetaan aidan taakse – uutta taloa ei tarvitakaan

Senaatti-kiinteistöt on tehnyt päätöksen, ettei Helsingin Haapaniemenkatu 4:n tontille suunniteltua uudisrakennusta lähdetä toistaiseksi toteuttamaan.

Tontilla sijainneen, ulkoiselta olemukseltaan DDR-tyyppistä rakennuskolossia muistuttaneen toimistotalon purkutyöt valmistuvat huhtikuun aikana.

Uudisrakentamien lykkäämistä perustellaan sillä, että Senaatti-kiinteistöjen asiakaskunnan eli valtionhallinnon tilatarpeet ovat nyt sellaisia, ettei suunnitellulle toimitalolle ole juuri tällä hetkellä löydettävissä käyttöä.

Mikäli valtionhallinnon tilatarpeet muuttuvat, voidaan uudisrakennushanke käynnistää erillisen investointipäätöksen jälkeen.

Purkutyön valmistuttua Senaatti-kiinteistöt huolehtii tontin turvallisuudesta.

Tontti aidataan kaupunkimaisemaan soveltuvalla aidalla ja kulkuväylät ja ajoreitit palautetaan yleiseen käyttöön.

Lisäksi huolehditaan tontilla olevan kaivannon kuivana pidosta ja valaistuksesta sekä vartioinnista. Kaivantoon toteutetaan ajoluiskat ja portit huoltoa ja ylläpitoa varten.

Väinö Tannerin kentän vieressä sijaitseva 1970-luvun toimistorakennus oli tyhjentynyt valtionhallinnon virastojen käytöstä ja tullut peruskorjausikään.

Monelle helsinkiläiselle rakennus tuli tutuksi ennen muuta työvoimatoimiston tyyssijana.

Rakennus ei täyttänyt enää nykyaikaisen toimistotyön vaatimuksia. Senaatti-kiinteistöt tutki tarkasti peruskorjauskunnossa olevan rakennuksen eri vaihtoehdot.

Purkamiseen päädyttiin, koska rakennuksen korjaus olisi tullut uudisrakennusta kalliimmaksi, eikä rakennuksesta olisi saatu peruskorjaamallakaan nykyajan vaatimukset täyttävää tehokasta, modernia ja energiatehokasta työympäristöä.

Purkutyöt päätettiin aloittaa heti, koska talon pitäminen tyhjillään ei olisi ollut taloudellisesti järkevää. Väliaikainen vuokraaminenkin olisi vaatinut talon peruskorjaamisen.