Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HIFK:n hallihankkeesta kehkeytyi massiivinen järkäle – Olympiastadionkin kalpenee

Taka-Töölö Arkkitehtikilpailun voittaja osoittaa, kuinka massiivinen Helsinki Gardenista tulee.

Helsingin Jäähallin ympäristö muuttuu totaalisesti, kun sen viereen rakennetaan tulevina vuosina HIFK:n uusi kotihalli, liikekeskus ja asuntoja.

Täydennysrakentamisesta järjestetyn arkkitehtikilpailun voittaja julkistettiin keskiviikkona. Arkkitehtuuritoimisto B&M:n suunnitelma täyttää Nordenskiöldinkadun ja Pohjoisen stadiontien kulmauksen huomattavan korkealla asuin- ja liikerakennuksella.

Rakennus on kehitettävissä ilmavampaan suuntaan."

Kutsukilpailuun jätettiin viisi suunnitelmaa. Palkintolautakunta oli valinnassaan yksimielinen.

B&M:n ehdotus Skrinnari (luistin stadin slangiksi) on toiminnallinen, dynaaminen ja jopa kaunis. Tuomareiden mielestä kokonaisuus liittyy luontevasti ympäröivään kaupunkiin ja hyödyntää sen näkymät.

Etenkin vanhan Jäähallin edustan jääminen avoimeksi Reijolankadun puolelta saa kiitosta.

Huonona puolena apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäen (vihr.) johtama tuomaristo piti rakennuksen massiivisuutta, jota se piti tarpeettomana.

–Rakennus on kehitettävissä ilmavampaan suuntaan, perusteluissa sanotaan.

–Jo nyt massiivista yleisilmettä on lupaavasti kyetty keventämään pitkien kortteliseinämien aukotuksilla synnyttäen kulkumahdollisuuksia läpi korttelin.

Garden Helsingin viestintäpäällikönPetteri Linnavallin mukaan rakennuksen korkeutta ei pysty vielä kertomaan, koska suunnittelu on kesken.

Havainnekuvien perusteella Gardenin korkeus näyttäisi olevan tuplasti enemmän kuin alueen kerrostalojen eli reilusti toistakymmentä kerrosta.

Uuden rakennuksen korkeudesta on ollut huolissaan myös kaupunkisuunnittelulautakunta.

Se määräsi viime syksynä, että rakennusten mittakaava ja korkeus tulee suunnitella niin, että Olympiastadionin ja tornin kaupunkitilaa hallitseva asema säilyy voimakkaana vastaisuudessakin.