Bongarin pitkä lista karttui uudessa olutravintolassa – "Olen merkinnyt maistamani oluet muistiin 17 vuotta"

Helsingin olutkapakoiden joukko sai pirteän lisän, kun Sori Taproom viime viikolla avasi ovensa Kaisaniemen metroaseman vieressä.

Oluista vastaa tamperelaislähtöinen virolaispanimo Sori Brewing ja amerikkalaisvaikutteisista ruoista kalliolaisravintoloista Kolmos3sta ja Loung3sta tutut tekijät.

Heti avajaisviikolla uuden kapakan oluita testaamaan lähtenyt Asko Jylhä oli tyytyväinen. Valikoimasta löytyi ennen kokemattomia oluita. Mies kirjasi tiedot kassakuittiin, mistä ne siirtyvät talteen yli tuhannen aikaisemman merkinnän joukkoon.

– 17 vuoden ajan olen ruksannut ylös oluet, jotka olen maistanut. Täällä on esimerkiksi uuden lempääläisen Nordic Breweryn oluita, joita en ole ennen maistanut. Esimerkiksi tämä Havu on Suomen uusimpia pienoluita, Jylhä kertoi. Illan toinen löytö oli hollantilaisen Uiltje Breweryn olut.

– Näitä on tuotu Suomeen vähän, Jylhä tiesi kertoa.

Jylhän kotikaupunginosa Kallio on täynnä olutkapakoita, mutta mies kiertää harvinaisuuksien perässä kauempanakin. Netistä näkee kätevästi, mitä Helsingissä milloinkin on tarjolla.

–Käyn vain hyvissä olutravintoloissa. Stadin Panimobaarissa käyn usein, sieltä löytyy aina jotain kivaa.

Ei voi jumittua yhteen mieliolueen."

Oluenmetsästys on bongariksi tunnustautuvalle miehelle tuttua puuhaa. Hän kiersi 25 kesänä polkupyörällä tutustumassa Saksan oluisiin ja panimoihin.

–Saksa on täynnä vanhoja pieniä viehättäviä panimoita. Yksin Baijerissa on 650 panimoa, Jylhä muisteli.

Mieliolutta ei Jylhän mukaan voi nimetä.

–Ei voi jumittua yhteen mieliolueen, koska tarjontaa on niin paljon. Koko ajan voi kokeilla jotain uutta. Suomessakin on jo liki 80 pienpanimoa.

Seuraavaksi Jylhä aikoo testata Korkeavuorenkadun Ohranan, kunhan se avaa ovensa.

Virolaisia oluita Helsingissä on Jylhän havaintojen mukaan saatavana jo aika paljon.

Sori Brewing avasi ravintolan Helsinkiin laajentaakseen markkinoitaan.

– Virolainen craft beer on nykyisin aika iso juttu, mutta markkina on vielä hyvin pieni, kertoi Sori Brewingin toimitusjohtaja Pyry Hurula

Hurula ei pidä Sori Taproomia olutravintolana, vaan luonnehtii sitä ruoka- ja juomakulttuurin sulatusuuniksi.

24 oluthanan lisäksi Sori Taproomissa on laaja viinilista. Se tarjoilee à la carte menun lisäksi arkisin lounaan kello 11-15 ja viikonloppuisin brunssin. Ruokalista on BBQ-vetoinen. Kiireinen saa keittiöstä ruokaa myös mukaan.

Sori Taproom (Vuorikatu 16).

Lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut