Tukholman laivat maasähköön – lähes 2 miljoonan euron investointi

Silja Serenade Olympialaiturissa. Päivi Tuovinen
Jukka Hämäläinen

Jukka Hämäläinen

Helsingin Satama rakentaa uuden maasähköliitännän Tukholman liikennettä varten Olympiaterminaalille. Liitäntä saataneen käyttöön vuoden lopussa, ja sillä on mahdollista vähentää laivan satamassaolosta aiheutuvia ilmastopäästöjä 50-80 prosenttia, Satama tiedottaa.

Sataman osalta maasähköinvestoinnin kokonaisarvo on noin 1,8 miljoonaa euroa. Maasähkön toteuttaminen vaatii muun muassa laituritöitä sekä merkittävänä osuutena maasähköjärjestelmän asennuksineen.

– Investointi parantaa ilmanlaatua ja vähentää melua kaupungin keskustassa. Lisäksi se on tärkeä askel kohti hiilineutraalia satamaa vuoteen 2035 mennessä, sanoo Sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari.

Maasähköliitännän asennustyöt alkavat heinäkuun alussa.

Maasähköliitäntöjä suunnitellaan myös Länsiterminaali 2 viereisille laituripaikoille, jolloin maasähkö tulee palvelemaan lähinnä laitureissa yöpyviä aluksia. Tämän lisäksi myös Vuosaaren satamaan ja Hernesaaren risteilylaitureille on suunnitteilla vastaavia liitäntöjä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut