Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Lautalla matkustavat joutuvat olemaan lähellä toisiaan" – virasto: Vältä vierailua Suomenlinnassa – pääsiäisen ruuhkat pelottavat

Koronatilanteen takia vierailua Suomenlinnassa on hyvä välttää toistaiseksi, tiedottaa Suomenlinnan hoitokunta. Matkailu- ja vapaa-ajan kohteen lisäksi linnoitus on kaupunginosa ja asuinalue, jossa asuu noin 800 ihmistä ja käy työssä satoja ihmisiä. Sekä heidän että muiden kansalaisten tartuntariskin vähentämiseksi hoitokunta ei tällä hetkellä suosittele muille käyntiä Suomenlinnassa.

Suomenlinnaan kuljetaan lautalla, jolla matkustavat joutuvat olemaan lähellä toisiaan, sanotaan tiedotteessa. Poikkeustilanteen takia hoitokunta pyytää ihmisiä auttamaan suojelemaan Suomenlinnaa sekä siellä asuvia ja työskenteleviä sekä nauttimaan lähestyvästä pääsiäisestä vaikkapa lähiluonnossa.

– Turvavälin pitäminen kanssamatkustajiin on sitä vaikeampaa, mitä enemmän ihmisiä lautalla matkustaa. Monet suomenlinnalaiset joutuvat työnsä tai muiden asioiden takia käyttämään lauttaa, joka on heille ainoa keino mantereelle siirtymiseen, sanotaan tiedotteessa.

Yleisöpalvelut linnoituksessa on tiedotteen mukaan pääosin suljettu viranomaismääräysten takia, joten esimerkiksi ruokailumahdollisuuksia ravintoloissa ja kahviloissa ei ole normaalitapaan tarjolla. Myös museot ovat sulkeneet ovensa. Linnoituksen ruokakauppa on paikallisten ainoa päivittäisostosten tekopaikka. Kaupan osalta tilanne on sama kuin lautalla: iso määrä ihmisiä ruuhkauttaa tilat ja lisää koronan tarttumisvaaraa, sanotaan tiedotteessa.

Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnan merilinnoitusta.