Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronavirustartuntoja myös Helsingissä hoivapalveluissa – yhdeksän asukasta kuollut

Koronavirustartuntoja on todettu myös Helsingissä hoivapalvelujen asiakkailla.

Tartuntoja on tähän asti ollut kolmessa kaupungin omassa ja kolmessa ostopalveluyksikössä, tiedottaa Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala.

Koronavirustartunnan on saanut yhteensä 26 asukasta. Heistä on menehtynyt yhdeksän.

Tartunnasta epäillyt asukkaat pidetään erillään muista asukkaista ja heidän vointiaan seurataan tehostetusti. Heidät hoidetaan omassa huoneessa.

Sosiaali- ja terveystoimialan mukaan samalla kuitenkin huolehditaan, että asukkaan turvallisuuden tunne säilyy ja että hän ei koe itsenään yksinäiseksi. Myös sairastuneen läheisiin pidetään yhteyttä.

Henkilökunta käyttää henkilösuojaimia, muun muassa suu-nenäsuojainta ja suojatakkia. Lisäksi koko yksikössä tehostetaan käsihygieniaa ja siivousta.

– Eristämistoimenpiteet saattavat ymmärrettävästi aiheuttaa asukkaille epämukavuutta ja heidän läheisilleen huolta. Yritämme kaikesta huolimatta tarjota asukkaille mahdollisimman turvallista hoivaa, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kertoo tiedotteessa.

Helsingillä on noin 4 410 ympärivuorokautisen hoivapalvelun paikkaa. Näistä hieman yli puolet on kaupungin omissa yksiköissä ja puolet ostopalveluyksiköissä.

Asukkaiden ja henkilöstön koronavirustestauksia tehdään matalalla kynnyksellä.