Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ensimmäisen viikon saldo: Uudenmaan rajalla tarkastettiin 247 694 ajoneuvoa ja junamatkustajaa – poliisi käännytti 2 170

Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28.3.2020 keskiyöllä.

Ensimmäisen viikon aikana poliisi tiedottaa tarkastaneensa Uudenmaan rajalla 247 694 ajoneuvoa ja junamatkustajaa. Tarkistetuista yhteensä 2 170 eli 0,9 prosenttia käännytettiin.

Sakkoja valmiuslain rikkomisesta annettiin yhteensä 11.

Liikkumisrajoituksen noudattamista on valvottu Uudenmaan raja-alueen pääväylillä ja suuremmilla teillä, junissa, lentoliikenteessä sekä meriliikenteessä.

Operaatiota johtaa Helsingin poliisilaitos, joka valvoo rajoituksen noudattamista yhteistyössä Itä-Uudenmaan, Länsi-Uudenmaan, Hämeen, Kaakkois-Suomen, Lounais-Suomen ja Sisä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Lisäksi poliisi saa virka-apua Puolustusvoimilta ja Rajavartiolaitokselta.

– Poliisi on nyt viikon ajan valvonut tehostetusti hallituksen asettamaa liikkumisrajoitusta Uudellamaalla. On havaittu, että suurin osa on ottanut rajoitukset vakavasti ja liikennemäärät ovat laskeneet. Valvonta jatkuu, ja pyydämme kansalaisilta edelleen kärsivällisyyttä ja harkintaa siitä, onko Uudenmaan rajan ylittäminen välttämätöntä, operaation yleisjohtaja, poliisipäällikkö Lasse Aapio Helsingin poliisilaitokselta kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan valvonta saatu toimimaan tarkastuspisteillä hyvin, vaikka ajoittain poliisien työpäivät Uudenmaan rajojen tarkastuspisteillä ovat venähtäneet pitkiksi.

– Ajat ovat poikkeukselliset. Henkilöstöä on kuitenkin pystytty käyttämään tarkastuspisteillä suhteellisen joustavasti ja myös huolto tarkastuspisteillä pelaa. Tämä on koko yhteiskunnan yhteinen ponnistus ja myös kentällä tämä yhteishenki on näkynyt. Pyrimme pitämään hyvällä suunnittelulla ja varautumisella huolta poliisissa siitä, että tarkastuspisteiden valvonta olisi poikkeusoloista huolimatta meille mahdollisimman arkista ja toiminta pelaa, apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan viranomaisyhteistyöllä on ollut suuri merkitys valvonnan sujumisessa.

– Yhteistyö tarkastuspisteillä Puolustusvoimien kanssa on ollut erinomaista. Vaikka tämä on iso voimainponnistus, on hienoa huomata, että kaikki ovat tässä yhteisellä asialla ja töitä tehdään saumattomasti ja sitoutuneesti. Puolustusvoimien pääasialliset tehtävät ovat liittyneet liikenteen ohjaukseen, huoltoon ja tukitoimiin. Iso kiitos siitä! ylikomisario Jussi Päivänsalo Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta sanoo tiedotteessa.