Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona iski rajusti Helsingin kesätapahtumiin – "Vaikuttaa jo nyt haastavalta"

Helsingin ensi kesän tapahtumatuotanto on koronaepidemian vuoksi ennennäkemättömän haasteen edessä.

Vallisaareen ja mantereelle rakennettavaksi aiottu Helsinki Biennaali ei toteudu alkuperäisessä aikataulussa: sitä ei voida avata Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Myöskään muita Helsinki-päivän tapahtumia ei järjestetä, vaan päivän juhlinta siirtyy kokonaan verkkoon. Ohjelmaa välitetään tuolloin Helsinki-kanavalla sekä sosiaalisessa mediassa ja tapahtumanjärjestäjien omissa kanavissa. Rakkauden metsän (HU 1.4.) istuttaminen Vuosaareen siirtyy elokuulle.

Biennaalin suhteen todennäköisin vaihtoehto on se, että joka toinen vuosi jatkossa järjestettävä nykytaidetapahtuma siirtyy joko elokuulle tai peräti ensi vuoteen.

Ennen koronaepidemiaa arvioitiin että Biennaali olisi tuonut paikalle peräti 300 000 kävijää.

Nyt merellisen matkailun toimijat uurastavat kuumeisesti löytääkseen Helsingin rannoille ja saaristoon muunlaista tekemistä.

– Vaikka Biennaali on ollut todella olennainen osa merellistä Helsinkiä, pitää muistaa, että merellisyys on onneksi paljon muutakin, kertoo merellisen strategian projektipäällikkö Minttu Perttula

– Silti täytyy sanoa, että tuleva kesä vaikuttaa jo nyt hirvittävän haastavalta.

Perttulan mukaan etenkin rannoilla sijaitsevien ravintoloiden ja saaristoliikenneyritysten tilanne on tukala.

– Uskon kuitenkin, että kesäravintolat ja -kahvilat avaavat ovensa jossain vaiheessa kesää.

Helsingin lähisaarista etenkin Laajasalon kupeessa sijaitseva Vartiosaari on kevään ja kesän aikana uudistusten kohteena. Saaren ulkoilureittejä, opasteita ja käymälöitä kohennetaan, samoin suunnitelmissa on tihentää saareen suuntautuvaa vesiliikennettä.

Helsingin rantareitistä on puolestaan tullut 130 kilometriä pitkä verkosto, jolle Minttu Perttula ennustaa huomattavaa määrää uusia käyttäjiä. Helsinki ei ole toistaiseksi onnistunut brändäämään rantareittiään samalla tavoin kuin esimerkiksi Espoo oman rantaraittinsa.

– Jos kokoontumisrajoitukset poistuvat kesään mennessä, olen varma siitä, että liikuntareiteillä nähdään tavallista enemmän väkeä, uskoo Perttula.

Uusia reittiopasteita nähdään ensi alkuun kantakaupungin kierroksella.