Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rukalle tulee Suomen kattavin pyöräilykeskittymä – "Rakennamme maastopyöräilystä uutta kesäistä vetovoimatekijää"

Rukalle rakentuu Suomen laajin ja kattavin maastopyöräilykohde. Ruka Bike Parkin rakentaminen alkaa ensi kesänä, ja valmista on kesällä 2021. Kuusamon kaupunki investoi Maaseuturahaston avulla kohteeseen miljoona euroa.

Ruka-Kuusamon alueella voi jo nyt harrastaa kelvollisesti pyöräilyä, mutta puolentoista vuoden päästä siellä on kymmenkunta uutta maastopyöräily- ja alamäkiajoreittiä. Osa reiteistä edellyttää teknistä osaamista, osa sopii myös aloittelijoille.

Alueelle tulee myös teknisiä harjoitteluratoja.

– Rakennamme maastopyöräilystä Rukalle uutta kesäistä vetovoimatekijää. Matkailun ympärivuotisuuden kehittäminen on tärkeää, sillä siten voimme edistää alueen elinvoimaa, varjella työpaikkoja ja säilyttää paikalliset palvelut, sanoo Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n päämääränä on kaksinkertaistaa kesämatkailijoiden määrä vuodesta 2018 vuoteen 2025.

– Maastopyöräily on maailmalla iso trendi, ja koska meillä on jo nyt 180 kilometriä pyöräilyreittejä, on luontevaa satsata infran parantamiseen. Toivomme, että mahdollisimman moni innostuu kokeilemaan pohjoista pyöräilyä upeissa vaaramaisemissa, kolmen kansallispuiston kainalossa, Lindfors sanoo.

Ensi kesänä valmistuu kaksi uutta alamäki- ja kaksi cross-countryreittiä. Lisäksi silloin rakennetaan Family Parkiin lapsillekin sopiva alue alamäkiharjoitteluun ja Pump Track, joka on pyörän ja kehon hallintaa kehittävä aaltorata.

Loput kolme alamäki- ja kaksi cross-countryreittiä valmistuu kesällä 2021.