Hartwall-areenaa lukuun ottamatta Keski-Pasilaa ei tunneta kulttuurista. Se on kuitenkin hyvä paikka aloittaa taidekävelykierros.
Harva ehkä tietää, että autojuna-asema Valomörön koti.
Iltaisin väriä vaihtava teos on arkkitehti Vesa Honkosen toimiston käsialaa. Se valmistui vuonna 2012. Honkonen suunnitteli alueelle myös värivaloteoksen, joka on saanut inspiraation maaseudusta ja heinäseipäistä.
Pasilan aseman ja Hartwall-areenan välissä olevan kävelytien ääniteokseen kuuluu linnunlaulua, ja valotaide jatkuu vihreinä valosammakoina.
Valomöröllä on tärkeä tehtävä autojuna-asemalla.
– Kun matkustajat ovat jättäneet auton junaan, sanomme, että laiturille pääsee Valomörön vasemmalta puolelta kulkevalta kävelytieltä, kertoi autojuna-aseman työntekijä.
Yksi Pasilan uusimmista taideteoksista on Messukeskuksen pihassa. Punaisen Liuku-teoksen sisälle pääsee kiipeilemään ja laskemaan liukumäkeä. Teoksen ovat suunnitelleet Kaisa Berry ja Timo Berry.
Itä-Pasila on saanut viime vuosina väriä luvallisesti tehdystä katutaiteesta.
Uusin muraali kuuluu kuvataiteilija Otto Majan Huono ihminen -sarjaan. Ratamestarinkatu 3:n maalaus käsittelee moraalisia kysymyksiä huumorin keinoin.
Virastotalon ulkoseiniin sytytettiin helmikuussa Tülay Schakirin Värivuoto-valotaideteos. Viraston sisäpihalla on Heli Nikusen Mansikkapaikka.