Uusi sisäliikuntahalli tuo lisää kaivattuja vuoroja Koillis-Helsinkiin, myös voimistelulle kilpatasoiset puitteet

Anniina Virtanen

Jos hyvin käy, Tapulikaupungissa on ensi vuonna kesällä suuri sisäliikuntahalli. Halli sijoittuisi Tapulikaupungin liikuntapuiston yhteyteen täydentäen alueen harrastusmahdollisuuksia.

Hankkeen vetäjät, Tapanilan urheilusäätiön toimitusjohtaja Ilpo Kilpeläinen ja yksityishenkilönä mukana oleva Roope Heilala ristivät sormensa, että kaikki menisi suunnitelmien mukaan.

– Koronatilanteesta huolimatta veimme prosessia viime viikolla eteenpäin. Kun saamme rakennusluvat sekä avustukset ja lainapäätökset pöydälle, pääsisimme syyskuussa rakentamaan, Kilpeläinen kertoo.

Pohjois- ja Koillis-Helsingissä on pulaa liikuntapaikoista. Alueelle on arvioitu jopa 30 000 asukkaan kasvua vuoden 2030 loppuun mennessä, riippuen Malmin lentokentän rakentamisesta.

– Vaikka meillä on melkein kaksi hehtaaria sisäliikuntatilaa Tapanilan liikuntakeskuksessa ja Helsingin mailapelikeskuksessa, silti tulijoita olisi lisää. Kenttävuoroja kaivataan koko ajan enemmän, Kilpeläinen perustelee.

Tapulikaupungin uuteen liikuntakeskukseen tulisi mahdollisuus pelata sisäpalloilulajeja, kuten salibandya, käsipalloa, lentopalloa, futsalia ja maalipalloa.

– Voimistelijoille ja cheerleading -harjoitteluun on kolme isoa kanveesia, jolloin he saavat turvalliset ja kilpailutasoiset puitteet harrastamiselle, Kilpeläinen kertoo.

Hallia tulisi käyttämään niin urheiluseurat kuin lähialueen koulutkin. Halli tulee erityiseen tarpeeseen etenkin Maatullin ala-asteen koulun kanssa, joka saa liikkuva koulu -statuksen.

– Alue on määritelty eriytyväksi alueeksi, eli se kaipaa hieman enemmän huomiota kuin muuta lähialueet. Haluamme antaa mahdollisuuksia kaikille tasapuolisesti, Kilpeläinen kertoo.

Rahoitussuunnitelman mukaan hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 3,9 miljoonaa euroa. Hankkeelle on haettu kaupungilta yli 1,5 miljoonan euron lainaa, joka on kaupunginhallituksella hyväksyttävänä. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta puoltaa lainan myöntämistä.

Kaupungin lainan lisäksi hanketta on suunniteltu rahoitettavan rahoituslaitokselta otettavalla lainalla, opetus- ja kulttuuriministeriöltä haettavalla investointiavustuksella sekä omalla pääomalla.

Hankkeen rakennustöiden olisi tarkoitus käynnistyä syyskuussa 2020, ja hallin arvioidaan valmistuvan toukokuun loppuun mennessä vuonna 2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut