Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Miksi sairaalan hoitotyötekijöille ei ole ilmaispysäköintiä koronan aikana? Hus: "Tarjoamme alempaa kuukausihintaa"

Husin Meilahden sairaala ei tarjoa työntekijöilleen ilmaista pysäköintiä koronakriisin aikana. Ratkaisu on herättänyt ihmetystä muun muassa Twitterissä.

Moni Husin työntekijä asuu kaukana Helsingin keskustasta ja julkisen liikenteen käyttö on vaikeutunut koronan vuoksi.

– Henkilökunnan pääsy työpaikalle on keskeinen asia ja siksi olemme halunneet varmistaa pysäköintikapasiteetin siihen tarpeeseen. Tarjoamme henkilökunnallemme kausipysäköintikortteja. Henkilökunnallemme tarjoama kuukausihinta on monta kertaluokkaa alempi kuin alueen pysäköinnin hintataso, Hus Kiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Juha Tiuraniemi sanoo Helsingin Uutisille.

Tiuraniemen mukaan Husin hoitohenkilökunnalle on järjestetty lisää pysäköintipaikkoja epidemian kannalta keskeisten sairaaloiden lähistölle Helsingissä.

– Nämä saamme käyttöön lähipäivinä ja tulemme viestimään siitä tarkemmin henkilökunnallemme.

Helsingin kaupunki on varannut sote-henkilökunnan käyttöön pysäköintialueita Laakson ja Malmin koronaterveysasemien, Husin sairaaloiden sekä muiden terveysasemien lähistöltä.

Pysäköintialueita perustetaan myös aukioille, toreille ja hiekkakentille.

–  Ne ovat henkilöstölle maksuttomia, sosiaali- ja terveystoimen viestinnästä kerrotaan.

Ovatko nämä paikat ilmaisia myös Husin työntekijöille?

– Hus ja kaupungin sosiaali- ja terveystoimi myöntää pysäköintiluvat omien käytäntöjen mukaan, kertoo yksikön päällikkö Antti Mäkinen Helsingin kaupungilta.

Helsingin poliisin työntekijöille eristettiin torialue Länsi-Pasilassa viime viikolla.

– Meidän on varmistettava, että saamme suunnitellun määrän henkilöstöä töihin silloin, kun heitä tarvitaan. Myös työvuorot voivat ajoittain poiketa normaalista, sanoi ylikomisario Pekka Höök Helsingin poliisin viestinnästä.

Husin Tiuraniemen mukaan Meilahden pysäköintipaikat ovat olleet pitkään tiukilla, koska sairaala-alueen toiminnot kasvavat jatkuvasti.

–  Tästä johtuen Hus on vuosien saatossa tehnyt kalliita pysäköinti-investointeja maanalaisiin pysäköintilaitoksiin, jotta varmistetaan henkilökunnalle ja asiakkaille riittävä sekä sujuva pysäköinti ja asiointi. Alue sijaitsee tiiviissä kaupunkirakenteessa, jolloin joudumme huomioimaan myös ympärillä olevan rakenteen kokonaistoimivuuden ja kapasiteetin rajoitteineen.