Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin kesän uutta suursatsausta joudutaan siirtämään – "Vaihtoehdot elokuu tai kesä 2021"

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeuksellisen globaalin tilanteen vuoksi Helsingin uusi kansainvälinen nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali 2020:n rakentaminen ja teostuotanto myöhästyvät alkuperäisestä aikataulusta, tiedottaa Helsingin kaupunki. Niinpä Helsinki Biennaalia ei voida avata yleisölle Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta, kuten tarkoitus oli. Lopullinen arvio siitä, voidaanko biennaali järjestää tulevana kesänä, tehdään huhtikuun aikana.

– Vaihtoehdot ovat Helsinki Biennaalin avautuminen elokuun alussa tai siirtyminen kesään 2021. Haluamme päätöksellä myös varmistaa yleisön, taiteilijoiden, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden terveyden ja turvallisuuden, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotteessa.

Helsinki Biennaali on ensimmäistä kertaa järjestettävä nykytaidetapahtuma Vallisaaressa ja mantereella. Merelliseen Helsinkiin sijoittuvaa biennaalia kuvaillaan tiedotteessa odotetuksi lisäksi kaupungin kulttuuritarjontaan.

Helsinki Biennaali seuraa koronavirustilannetta ja noudattaa niin kansainvälisten, kansallisten kuin paikallisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Helsinki Biennaalin tarkentuneista suunnitelmista ja käytännön asioista tiedotetaan viimeistään toukokuussa.

Helsinki Biennaali toteutetaan kahden vuoden välein, se on koko Helsingin kaupungin yhteinen hanke jonka tuotannosta ja kuratoinnista vastaa HAM Helsingin taidemuseo. Biennaali on osa Helsingin kaupunkistrategiaa, jonka tavoitteita ovat muun muassa kansainvälisen vetovoiman lisääminen sekä merellisyyden kehittäminen.