Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Muutto Uudenmaan rajan yli onnistuu – "Muuttokuorma tulee siirtää kokonaisuudessaan yhdellä kerralla"

Korona-virus ja siitä johtuvat liikkumisrajoitukset on huomioitava myös asunnosta toiseen muuttaessa. Valtakunnallinen vuokralaisten edunvalvoja Vuokralaiset ry muistuttaa tiedotteessaan, että muuttaminen on kuitenkin mahdollista myös tänä aikana noudattaen terveys- ja liikkumisrajoituksia.

Nyt vallitsevan poikkeustilan aikana on kuitenkin otettava huomioon liikkumisrajoitukset, jotka kohdistuvat tällä hetkellä liikenteeseen Uudellemaalle ja Uudeltamaalta pois. Vain välttämätön liikkuminen on sallittua. Muutto Uudellemaalle tai sieltä pois voidaan tiedotteen mukaan silti tehdä rajoitusten aikana. Poliisin ohjeiden mukaan Uudenmaan rajanylitystä tehtäessä muuttokuorma tulee siirtää kokonaisuudessaan yhdellä kerralla.

– Uudenmaan sisällä tapahtuva muutto on kuitenkin edelleen mahdollista toteuttaa usealla muuttokuormalla tai muuttokerralla muistuttaa Vuokralaiset ry:n toiminnanjohtaja Anne Viita tiedotteessa.

Kuunvaihde on tavanomaisin aika muutoille. Kipeänä tai karanteenissa olijoiden tulee välttää itse muuttamista ja pyytää muuttoavuksi joku muu henkilö. Mahdollisuuksien mukaan sairastava ihminen voi pyrkiä siirtämään muuttoajankohtaa, ellei lähtöasuntoon ole heti tulossa uutta asukasta.

Uudiskohteeseen muuttaessa tulee myös ottaa huomioon asukkaiden yleinen turvallisuus, kun muuttajia on paljon yhden muuttopäivän aikana. Muuttoajat on mahdollista esimerkiksi porrastaa niin, etteivät kaikki asukkaat muuta samalla kertaa. Muuttoporukan koossa on myös muistettava kymmenen hengen maksimirajoitus, sanotaan tiedotteessa.