Rakastavaiset voivat pian istuttaa yhteisen puun Helsinkiin – Rakkauden metsän paikkakin on jo päätetty

Pariskunnat voivat pian istuttaa yhteisen puun ja seurata sen kasvamista. Infosivu netissä muistuttaa, että puuntaimen elinkaari voi joskus olla lyhytkin. Arkisto/Ulla Mether

Jukka Hämäläinen

Monilla helsinkiläisillä on erityinen suhde kotikaupunkinsa puihin. Viime vuonna osallistuvan budjetoinnin äänestyksessä meni läpi kaksi hanketta, joissa toivottiin lisää puita. Myös puuaiheiset puistokävelyt ovat olleet suosittuja.

Vihreiden valtuutettu Leo Stranius teki vuonna 2016 aloitteen Rakkauden metsän perustamisesta.

– Eri puolilla maailmaa on rakkauden siltoja, joihin rakastavaiset voivat käydä lukitsemassa lukon elinikäisen rakkauden symbolina.

– Luonto ja metsä on suomalaisille tärkeä. Olisi upeaa, jos Suomessa ja Helsingissä rakkautta voisi tunnustaa ja osoittaa lukkojen ja siltojen lisäksi myös istuttamalla puun, aloitteessa todettiin.

Tänä vuonna myös Rakkauden metsä on toteutumassa.

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta se on tarkoitus istuttaa Vuosaaren liikuntapuistoon. Kaupunki aikoo – koronatilanteesta riippuen – järjestää tapahtuman, jossa istutetaan osallistujien lapiotyönä 280 puuntainta 2 500 neliömetrin alueelle.

Puu rakkauden metsään?

Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta on tarkoitus istuttaa Rakkauden metsä Vuosaaren liikuntapuistoon.

Kaupunki aikoo – koronatilanteesta riippuen – järjestää tapahtuman, jossa istutetaan osallistujien lapiotyönä 280 puuntainta 2 500 neliömetrin alueelle.

Eri puulajeja metsikköön tulee kymmenen. Kullekin puulle halutaan kaksi istuttajaa, jotka ovat rakastavaisia, ystäviä tai sukulaisia.

Rakkauden metsälle on perustettu nettisivut osoitteeseen rakkaudenmetsa.fi Halukkaat istuttajat voivat ilmoittautua siellä.

Istuttajat voivat halutessaan merkitä oman puunsa pienellä, puuhun kiinnitettävällä kyltillä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut